1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Muhalefet kısa sürede uzlaşıp ittifak kuramaz! Ahmet Hakan yazdı
Muhalefet kısa sürede uzlaşıp ittifak kuramaz! Ahmet Hakan yazdı

Muhalefet kısa sürede uzlaşıp ittifak kuramaz! Ahmet Hakan yazdı

Ahmet Hakan, bugünkü "Erken seçimle ilgili 10 şey söyleyeceğim" başlıklı yazısında 24 Haziran günü yapılacak erken seçime değindi.

A+A-

Erzurum Güncel- 24 Haziran'daki seçimin, erken seçim değil 'baskın seçim' olduğunu belirten Hakan, seçim sürecinde en çok zorlanacak partinin CHP olduğunu belirtti. Seçime iki ay kala Cumhurbaşkanı adayı belirlemenin, kampanya sloganının bulunmasının zor olduğunu ifade eden Hakan, "İYİ Parti bile bu kadar zorlanmayacak. Sonuçta Meral Akşener’e toplayacaklar yüz bin imzayı" dedi.

AK Parti'nin en büyük sorununun "Demek ki ekonomi çok zorda, bu yüzden seçimi erkenden bile daha erkene almak zorunda kaldılar" şeklindeki görüş olduğunu belirten Ahmet Hakan, seçim kararıyla birlikte muhalefet partilerinin kendi aralarında ittifak yapma ihtimallerinin azaldığını yazdı. Kısa süre içinde uzlaşıp ittifak kurmanın 'muhalefetin yapacağı iş değil' şeklinde nitelendiren Hakan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifakın halk tarafından yapılacağını belirtti.

"BAŞTAN KAYBEDERLER"

Muhalefetin yapacağı en büyük yanlışın 'hazır değildik' açıklaması olacağını ifade eden Hakan, "Bozuk moralle, baskına uğramışlara özgü şaşkınlıkla, umutsuzlukla, karamsarlıkla çıkarlarsa kamuoyunun önüne... Baştan kaybederler" dedi. Muhalefetin yapacağı tek şeyin, ilk turda herkesin kendi adayını çıkması, ikinci turda ise, en yüksek aday üzerinde birleşmesi olduğunu aktaran Hakan, başka bir seçeneğe vaktin olmadığını yazdı. Türkiye tarihinin en önemli seçiminin 24 Haziran'da yapılacağını belirten Hakan, “En kritik seçim, bu seçim çok önemli” falan denir. Fakat bu seferki hakikaten çok önemli seçim. Hatta Türkiye tarihinin en önemli seçimi" ifadesini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.