1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ''Muhalefet partileri erken seçime hazırlansın''
''Muhalefet partileri erken seçime hazırlansın''

''Muhalefet partileri erken seçime hazırlansın''

Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar, muhalefet partilerinin 'erken seçime hazır olmaları gerektiğini' savundu ve Erdoğan'ın söylemleri 'baskın seçime hazırlık' olarak yorumladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhuriyet gazetesi yazarı Emre Kongar, ülkenin gidişinin kötü ve umutsuz olmasından ötürü, erken ya da baskın seçimin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lehine göründüğünü belirterek, "Öte yandan bugün de hemen seçime gidilse, Erdoğan/AKP/MHP ittifakının bu seçimi kaybedeceğine ilişkin sonuç gösteren kamuoyu yoklamaları var. Dolayısıyla erken seçim, normal seçime kadar iktidarda geçirilecek birkaç yılı bile kaybetme olasılığını taşıyor" ifadelerini kullandı.

Kongar ayrca, "Bu durumda Erdoğan’ın ne karar vereceğini kestirmek zor! Ama eylem ve söylemleri sanki bir erken hatta baskın seçime hazırlanıyor izlenimi veriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahaya inmesinin erken seçim sinyali olduğunu ifade eden Kongar, "Aslında erken ya da baskın seçim için daha pek çok belirti de var ama ben sadece belli başlılarını özetlemekle yetindim. Muhalefet partileri de rehavetlerinden kurtulup erken seçime hazırlanmaya başlasalar iyi olur" ifadelerini kullandı.
 
 
 

Emre Kongar'ın yazısının tamamı için...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.