1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Mutlu Kaya nasıl vuruldu
Mutlu Kaya nasıl vuruldu

Mutlu Kaya nasıl vuruldu

Sesi Çok Güzel yarışması ile adını duyuran Diyarbakırlı Mutlu Kaya için kritik günler başladı. Yoğun bakımda olan Mutlu'yu sevgilsi mi vurdu. İtirafları şok etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Mutlu Ergani Türkiye'nin gündemine oturdu. Ses yarışması ile tanınan ve kısa sürede adından sıkça söz ettirmeyi başaran Mutlu Ergani yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Peki Mutlu Kaya'yı kim, neden vurdu? Daha önce sıkça tartıştığı ve tehdit ettiği sevgilsi mi kafasından vurdu? Gözaltına alınan sevgilisi o gece neler olduğunu saniye saniye anlattı..

mutlu-kaya-2.jpg

Ergani’deki evinde başından vurularak ağır yaralanan Mutlu Kaya’nın olay gecesi bölgede olduğu belirlenen erkek arkadaşı yakalandı. 3 arkadaşıyla gözaltına alınan Veysi Ercan, “Ailesi çok desteklese de ben yarışmalara katılmasını istemiyordum. çok tartıştığımız doğru ama onu ben vurmadım” dedi.

'Sesi çok Güzel' adlı ses yarışmasıyla adını duyuran ve 2 gün önce Diyarbakır Ergani’deki evinde başından vurularak ağır yaralanan Mutlu Kaya’nın (19)  Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesindeki tedavisi sürüyor. Kafasında kurşun nedeniyle ödem oluşan ve yoğun bakıma alınan Kaya’nın 3 gün uyutulduktan sonra operasyona alınıp alınmayacağına karar verilecek.

erkek-arkadasi-tutuklandi-5652208.jpeg

SOKAKTA KOVALAMACA

Polis, Kaya’nın 1.5 yıl önce kuzeni aracılığıyla tanıştığı erkek arkadaşı Veysi Ercan’ı (26) takibe aldı. Polis, genç kızın yarışmaya katıldığı için arasının açıldığı Ercan’ı ‘kendisini tehdit ettiği’ gerekçesiyle 4 ay önce Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne şikâyet ettiğini belirledi. İkilinin tekrar barıştığını belirleyen polis, Veysi Ercan’ı, Kayapınar ilçesinde sokakta kovalamaca sonucu yakaladı. Ercan’ın arkadaşları R.L. ve C.ç. de gözaltına alındı.

Ercan ifadesinde, “Ailesi sürekli bu yarışmalara katılmasını istiyordu, ben istemiyordum. Bu nedenle çok tartıştığımız doğru ama onu ben vurmadım” dedi.

mutlu-kaya.20150520081435.jpg

‘HâLâ SEVİYORUM’

Olay günü alkol aldığını, gece saat 03.00 sıralarında olayın meydana geldiği bölgeye gittiğini anlatan Veysi Ercan, “Sokağa gittim ama silah sıkmadım. Onu çok seviyorum, nasıl onu vururum. Onunla tanıştığımda ne içkim ne de sigaram vardı. Onun derdinden başladım” diye konuştu. Kaya’nın yaralandığını ertesi günü saat 11.00 sıralarında duyduğunu ileri süren Ercan, “Ailesi tepki gösterir diye hastaneye gitmedim, telefonumu da kapattım. Daha önce de ‘O Ses Türkiye’ yarışmasına katılacaktı, izin vermedim. Beni dinledi, o yarışmaya gitmedi” dedi.

GECE DIŞARI çAĞIRMIŞ

Diyarbakır Valiliği, Kaya ile Ercan’ın olay gecesi buluştuklarını, Ercan’ın Kaya’yı evine bıraktıktan sonra saat 02.30’da tekrar çağırdığı ancak Kaya’nın dışarı çıkmadığı, saat 03.20’de Kaya’nın evinin iç tarafında kapının önünde yaralandığını açıkladı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Demirtaş’tan telefon

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Mutlu Kaya’nın babası Mehmet Kaya’yı dün akşam telefonla aradı. Erdoğan, hadisenin kendisini derinden üzdüğünü ifade etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ta dün Mutlu Kaya’nın tedavi gördüğü hastaneyi arayarak sağlık durumu hakkında bilgi aldı, ailesine acil şifalar diledi.

Baba Kaya: Şikâyet var netice yok

MUTLU Kaya’nın babası Mehmet Kaya, aşiret ve töre iddialarını yalanlayarak şöyle konuştu: "Kızım türkü söylüyor diye akrabalarımdan hiç tepki gelmedi. Ben kızımla gurur duyuyorum. Olayı yapan şahısları tanımıyordum ama 2 sefer aynı adamlar silahla evimin kapısına gelip tehdit etmişler. Ben sonradan öğrendim ve karakola şikâyette bulunduk ama netice alamadık.”

Mutlu’nun vurulması dış basında

 Dİyarbakır’da başından vurulan Mutlu Kaya, dünya basınında da gündem oldu. İngiltere’nin sol/liberal çizgideki gazetesi Independent, haberi, “Genç Mutlu Kaya, yetenek şovuna çıktıktan sonra başından vuruldu” diye verdi ve genç kızın ölüm tehditleri aldığı notunu düştü. Bir başka İngiliz gazetesi Daily Mail ise, “Evide vurulan genç kız yaşam savaşı veriyor” diye yazdı. Gazete, Kaya’nın katıldığı şarkı yarışmasının İngiltere’deki Britain’s Got Talent’ın benzeri olduğunu da vurguladı.

Haberi İngiliz yayın kuruluşu BBC de verirken, Alman Bild gazetesi ise, hem bir kişinin gözaltına alındığına yer verdi hem de Türkiye’deki kadına şiddet vakalarına değindi.

öZGECAN VURGUSU

Suudi televizyonu El Arabiya’nın internet sitesi de, haberi verirken, tecavüz girişimine maruz kaldıktan sonra öldürülen özgecan Aslan’ı hatırlattı. Mutlu Kaya’nın, Diyarbakır Ergani’de vurulduğuna dikkat çeken El Arabiya, Türkiye’nin güneydoğusunda Kürt nüfusun çoğunluk olduğunu ve bölgede kadınlara geleneksel roller verilen muhafazakâr değerlerin güçlü olduğunu vurguladı.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.