1. HABERLER

  2. SPOR

  3. NBA’de maç takvimi belli oldu: Yıldız oyuncular yeniden sahaya çıkıyor
NBA’de maç takvimi belli oldu: Yıldız oyuncular yeniden sahaya çıkıyor

NBA’de maç takvimi belli oldu: Yıldız oyuncular yeniden sahaya çıkıyor

Dünyanın en büyük basketbol organizasyonu olan NBA’in korona virüs nedeniyle ertelenen maçların nasıl oynanacağı netlik kazandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Ersan İlyasova, Cedi Osman ve Furkan Korkmaz gibi milli yıldızlarımızın da forma giydiği ligde maçlar 31 Temmuz’da başlayacak

Dünyanın en büyük basketbol organizasyonu olan ve 11 Mart’ta ertelenen NBA’de sezonun tamamlanıp, tamamlanmayacağı uzun süre tartışılmıştı. Ancak ABD Başkanı Trump’ın da talimatıyla uzun süre sezon tamamlama senaryoları üzerinde duran NBA yönetimi sonunda yapılan oylamayla her şeyi resmiyete döktü.

30 takım hissedarının katıldığı oylamada 29 ‘Evet’ oyuyla 22 takımlı format sistemi ve yeni NBA takvimi onaylandı. Oylamada bir tek Portland Trail Blazers ‘Hayır’ oyu verdi. Bu oylamayla, NBA maçları, 31 Temmuz’dan itibaren Orlando şehrinde bulunan Walt Disney Resort’un içindeki ESPN Wide World Spor Kompleksi’nde devam edecek. Normal sezonda doğudan 9, batıdan ise 13 takım sezonu tamamlamak için sahaya çıkacak. Oyuncular, 15 Temmuz’dan itibaren Orlando’da antrenman yapmaya başlayacak.

GOBERT’DE VİRÜS ÇIKINCA LİG DURMUŞTU

Korona virüs salgını nedeniyle ilk ertelenen spor organizasyonu olan NBA, maçlara devam kararı almasına rağmen Utah Jazz forması giyen Rudy Gobert’de korona virüs tespit edilmesinin ardından erteleme kararı almıştı. Fransız yıldız, korona testinin pozitif çıkmasının hemen öncesinde oynadığı maç sonrası yaptığı basın toplantısının bitiminde tüm mikrofonlara dokunarak toplantı alanından ayrılmış ve bu hareketiyle büyük tepki çekmişti.

FURKAN VE ERSAN DEVAM, CEDİ TAMAM

22 takımlı formata göre, Play-Off’u daha önce de garantilemiş olan Philadelphia Sixers’ta forma giyen Milli basketbolcumuz Furkan Korkmaz ve Milwaukee Bucks forması giyen Ersan İlyasova sezona devam ederken, havlu atan Cleveland Cavaliers’taki Cedi Osman bu sezonu tamamlamış olacak.

VİNCE CARTER JÜBİLE YAPTI

NBA’de ayrıca Play-Off şansı bulunmayan Charletto Hornets, Chicago Bulls, New York Knicks, Detroit Pistons, Atlanta Hawks, Cleveland Cavaliers, Minnesota Timberwolves, Golden State Warriors sezonu kapattı. Bu arada Atlanta Hawks’ta forma giyen ‘Air Canada’ lakabıyla tanıdığımız 43 yaşındaki Vince Carter’ın da 31 yıllık NBA kariyeri resmen sonlanmış oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.