1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Nevşin Mengü'den Cem Yılmaz ve Deniz Akkaya'nın fotoğrafına ilginç yorum
Nevşin Mengü'den Cem Yılmaz ve Deniz Akkaya'nın fotoğrafına ilginç yorum

Nevşin Mengü'den Cem Yılmaz ve Deniz Akkaya'nın fotoğrafına ilginç yorum

Gazeteci Mengü, 'İnsanın düşünmekten canı yanar mı?' adlı ilk kitabını bir programda anlatırken çarpıcı bir örnek verdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Gazeteci Nevşin Mengü, 'İnsanın düşünmekten canı yanar mı?' adlı ilk kitabını bir programda anlatırken çarpıcı bir örnek verdi. Yıllar önce Deniz Akkaya ve Cem Yılmaz’ın çektirdiği fotoğrafları anımsatan Mengü, “Şu anda bunu tahayyül bile edemiyoruz” diye konuştu.

Gazeteci Nevşin Mengü ilk kitabı “İnsanın Düşünmekten Canı Yanar Mı?”yı CRI Türk’te Irmak Hekimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Pano’da anlattı. 2009 yılında İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerini takip ettiği yılları kaleme alan Mengü, kitabında İran’da yaşadıklarını ve o dönemde dile getiremediklerini anlattığını ifade etti. Nevşin Mengü kitabında yıllardır tartışılan “Türkiye, İran olur mu?” sorusuna da değindi.

“KADINLARIN SOKAKTA KOŞMASI YASAK!”

İran’da hayatın çok zor olduğunu ifade eden Nevşin Mengü, kadınların markete giderken hava 40 derece olsa bile üzerine bir manto giymek zorunda olduğunu belirtti. Kadınların dışarıda koşmasının bile yasak olduğunu anlatan Mengü, gazetecilerin de İRŞAD Bakanlığı’nın izni olmadan haber yapmasının yasak olduğunu söyledi. Mengü, İran’da ne olup bittiğinin dünyaca bilinmemesinin nedenin de medya üzerindeki bu baskıdan kaynaklandığını anlattı.

“SİZİ İÇERİ ATIYORLAR VE AYLARCA İDDİANAME HAZIRLANMASINI BEKLİYORSUNUZ”

“Türkiye, İran olur mu?” sorusunun Türkiye’deki seküler kesim tarafından ülkenin muhafazakârlaşmasının bir sembolü olduğunu dile getiren Mengü, her ülkenin koşulunun farklı olduğunu ifade etti. “Sizi içeri atıyorlar ve aylarca iddianame hazırlanmasını bekliyorsunuz” diyen Mengü, avukatlara baskı yapıldığını, müvekkillerin avukatlarıyla görüştürülmediğini, görüştürülse de bunun kayıt altına alındığının altını çizdi. Nevşin Mengü bu durumun insan haklarına aykırı olduğunu da sözlerine ekledi.

“SANSÜRÜN GETİRDİĞİ BİR OTOSANSÜR VAR”

Habercilikteki muhafazakârlığa dair de açıklamalarda bulunan Mengü, sansürün getirdiği bir otosansür olduğunu söyledi. Nevşin Mengü bu sansürün siyasi meselelerden daha çok magazin haberlerinde göze çarptığını söyledi. Yıllar önce Deniz Akkaya ve Cem Yılmaz’ın çektirdiği fotoğrafları örnek veren Mengü, “Şu anda bunu tahayyül bile edemiyoruz” diye konuştu. Magazin haberlerinde daha çok sanatçıların ikinci eşlerinin haberlerinin ya da Umre’ye gidenlerin haberinin görüldüğünü söyleyen Mengü, ikinci eş haberlerinin de garip bir şekilde normalleştirildiğini vurguladı. Mengü, “Siyaset, toplum neye evrilirse habercilikte onun yansıması oluyor herhalde” dedi. Nevşin Mengü, kitap yazmaya devam edeceğini “gazeteci olarak bir şeyleri içinde tutmak istemiyorsun” ifadesiyle dile getirdi.Mynet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.