1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Öğrenciler El-Bab'taki Mehmetçik İçin Mutfağa Girdi
Öğrenciler El-Bab'taki Mehmetçik İçin Mutfağa Girdi

Öğrenciler El-Bab'taki Mehmetçik İçin Mutfağa Girdi

Termometrelerin sıfırın altında 20 dereceyi gösterdiği Erzurum'da, bir lisenin öğrencileri, aileleriyle hazırladıkları yöresel yemekleri ve okulda çektikleri video klibi, Suriye'nin El-Bab kentinde görev yapan Mehmetçik'e gönderdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Termometrelerin sıfırın altında 20 dereceyi gösterdiği Erzurum'da, bir lisenin öğrencileri, aileleriyle hazırladıkları yöresel yemekleri ve okulda çektikleri video klibi, Suriye'nin El-Bab kentinde görev yapan Mehmetçik'e gönderdi.

Birçok sosyal sorumluluk projesine imza atarak düşük gelirli ailelere yardımda bulunan Nevzat KarabağAnadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, anlamlı bir etkinlik daha gerçekleştirdi.



Okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Meryem Sungur öncülüğünde El-Bab'taki Türk askerlerine moral vermek amacıyla bir araya gelen öğrenciler, ailelerinin de yardımıyla yöresel yemekler yapıp Mehmetçik'e gönderme kararı aldı.

Öğrenciler, anneleriyle el emeği ve göz nuruyla hazırladıkları börek, baklava ve kadayıf dolması gibi ürünleri okulda kolileyip kargo aracıyla El-Bab'taki Mehmetçik'e yolladı.

Kolilere Erzurum toprağı ve Türk bayrağı da koyan öğrenciler, asker ağabeyleri için hazırladıkları ve şiirler ile marşlar söyledikleri video kliple de selam gönderdi.

Okul müdürü Vasip Elbil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul olarak birçok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ve atmaya devam edeceklerini söyledi.

El-Bab'taki Türk askerlerine moral olması amacıyla okul yönetimi ve öğrenciler olarak çeşitli hazırlık yaptıklarını anlatan Elbil, "Her yerde yurdumuzun topraklarını savunan askerlerimiz var. Onlara moral verme noktasında üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Daha önce Mehmetçik Vakfı'na gelir katkısında bulunduk, şimdi de öğrencilerimizle El-Bab'taki askerlerimize çeşitli hediyeler ve yöresel yemekler gönderiyoruz." dedi.

Elbil, söz konusu sosyal aktivitelerin hem öğrenciler hem de öğretmenler açısından önem taşıdığını belirterek, El-Bab'taki askerlere hem ev yemekleri, hem de soğuk şehrin sıcak insanlarından selam gönderdiklerini aktardı.

"Vatanperverlik adına yaptığımız çalışmalar devam edecek"

Öğretmen Meryem Sungur da El-Bab'taki Mehmetçik'leri hiçbir zaman unutmadıklarını ifade ederek, "Bu sosyal etkinlik vatanperverlik adına yaptığımız çalışmadır. Öğrencilerimizle şu an El-Bab'taki askerlerimize kumanya gönderiyoruz. Kumanyada çocukların anneleriyle yardımlaşıp hazırladıkları börek, baklava, sarma, kete, un helvası ve askerlerin özleyeceği türden yemekler var. Aynı zamanda her koliye bayrak ve Erzurumtoprağı koyduk." bilgisini paylaştı.

Askerlerin yüzlerindeki tebessümü görmenin ayrı bir mutluluk verdiğini anlatan Sungur, söz konusu aktiviteye 10 gün önce başladıklarını ifade etti.

Sungur, hazırlanan 36 kolide emeği geçen öğrenci ve idarecilere teşekkür ettiğini dile getirerek, "Şu an sıfırın altında 20 derecedeki soğuk havanın olduğu Erzurum'dan kalpleri sıcak olan öğrencilerimiz, askerlerimize muhabbetini gönderiyor. Hazırladığımız koliler inşallah en kısa sürede ellerinde olur." şeklinde konuştu.

Okulun öğrencilerinden 11. sınıf öğrencisi Emirhan Turan da El-Bab'taki askerler için düzenledikleri etkinlikten mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Askerlerimiz için yemek hazırladık, moral bulsunlar diye video klip hazırladık. Bizleri koruyan, canlarını ortaya koyan ağabeylerim, Allah da sizleri korusun, Allah'a emanet olun. Biz sizleri asla unutmayacağız. Erzurum'dan selamlar" dedi.

Öğrencilerden Berrak Özcan ise öğretmenin askerler için yemek hazırlama teklifini seve seve kabul ettiğini belirterek, hazırladıkları hem yemek hem de video kliple askerleri mutlu etmeyi düşündüğünü aktardı.

"Dağların aslanları, Allah'a emanet olun"

Öğrencilerden Mehmet Akif Dalgıç da vatanı savunan askerleri hiçbir zaman unutmadıklarını anlatarak, "Askerlerimize her zaman yüreklerimizde olduklarını, bizden kilometrelerce uzakta olsalar bile onlarla beraber olduklarımızı göstermek için çeşitli işler yapıyoruz. İnşallah projemiz örnek olur. Dağların aslanları, geceniz gündüzünüz gibi olsun. Allah'a emanet olun dualarımız sizlerle." ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum