1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Öğretmenler yardımcı kitap aldırmak için yarışıyor
Öğretmenler yardımcı kitap aldırmak için yarışıyor

Öğretmenler yardımcı kitap aldırmak için yarışıyor

Erzurum ve neredeyse Türkiye'nin genelinde Devletin verdiği kitabın içeriğini dahi görmeden yetersiz diyen Öğretmenlere tepki çığ gibi...

A+A-

Erzuum Güncel- 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Veliler de maddi külfet altına girdi. Devlet kitaplarının yüzüne bakmayan Öğretmenler, öğrencilere yardımcı kitap aldırma yarışına girerek tepki çekmeye başladı. Birçok okulda Öğretmenlerin devlet kitaplarının sayfasını dahi açmadan ‘yetersiz’ diyerek öğrencilere yardımcı kitap aldırması, Velileri isyan etme noktasına getirdi. Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve çağıran Veliler, ‘‘ Devletin verdiği kitabın cildi dahi açılmadan Öğretmenler öğrencilere yardımcı kitaplar aldırıyor. Yetersiz ise devlet niye veriyor, değil ise bu işten kimler kazanıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü denettim başlatmalı, gereksiz yere yardımcı kitap aldıran Öğretmenler incelenmeli’’ diye konuştular.

 

‘DEVLETİN KİTAP DAĞITMASININ HİÇBİR ÖNEMİ YOK’

 

Okulların açılması ile birlikte kırtasiyeciler ve okul malzemesi satan esnafların işleri açıldı. Ekonomik anlamda bir tarafın yüzü gülerken diğer taraf olan Veliler ise mali açıdan külfet altında. Kırtasiye malzemelerini gerekli olduğu için alan Veliler, Öğretmenlerin yardımcı kitap keyfiyeti nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Devletin ücretsiz kitap dağıtmasına rağmen, Öğretmenler hemen her ders için ayrıca yardımcı kitap aldırıyor. Hal böyle olunca, devletin dağıttığı yardımcı kitapların da ekonomik olarak hiçbir ehemmiyeti kalmıyor. Konu ile ilgili gazetemizi de arayarak şikayetlerini dile getiren çok sayıda Veli, Öğretmenlerin yardımcı kitap sevdasından vazgeçmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

‘‘KİTABIN İÇERİĞİNİ DAHİ GÖRMEDEN ‘YETERSİZ’ DİYEN ÖĞRETMENLER VAR’’

 

Erzurum’daki okulların neredeyse tamamında her ders için yardımcı kitap aldıran Öğretmenler, tepkilerin hedefindeki isimler. Velilere göre; kimi Öğretmenler devletin dağıttığı kitabın içeriğini dahi görmeden ‘yetersiz’ bahanesini üreterek öğrenciye yardımcı kitap aldırıyor. Bir kitabın 60-70 TL olduğu piyasada, aileler ekonomik anlamda zor durumda bırakılıyor. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne de (CİMER)  mail atarak şikayetlerini bildirdiklerini belirten Veliler, ‘‘ Kitabın içeriğini dahi görmeden ‘devlet kitapları yetersi’ diyen Öğretmenler araştırılmalı. Devlet yetersiz kitabı niye dağıtsın. Belki bazı kitaplar konu anlatımı bakımından yetersiz olabilir ancak bütün ders kitaplarının yetersiz olduğunun iddia edilmesi, olayın içinde başka işler olduğunu gösteriyor’’ idiye konuştular.    

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum