1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Okulların açılması hakkında şok çıkış
Okulların açılması hakkında şok çıkış

Okulların açılması hakkında şok çıkış

Dünya, korona virüs salgınının düşüşe geçmesinin ardından okulların açılıp açılmamasını tartışıyor.

A+A-

Erzurum Güncel-Türkiye’de, mevzuat gereği okulların 31 Ağustos’ta açılacağı belirtilirken, salgın nedeniyle binlerce insanın hayatını kaybettiği Amerika’dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Korona virüs salgınında düşüşe girilmesi ile birlikte, başta Türkiye olmak üzere birçok Avrupa ülkesi normalleşme adımları atmaya başladı. Ancak hasta sayılarının düşüş göstermediği ve yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği Amerika’da da okulların açılıp açılmaması tartışma konusu. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, okulların açılması gerektiğini belirtirken, Amerika’da bir diğer görüşe göre, okulların açılmasının erken olduğu kaydediliyor.

TÜRKİYE’DE DE OKULLARIN AÇILMASI KONUSUNDA TARTIŞMA VAR

Hasta sayılarının günlük bin seviyelerine seyrettiği Türkiye’de de okulların açılış tarihi konusunda tartışmalar var. Bir grup, hasta sayılarının 100 ve altına düşmeden okulların açılmasının yanlış olduğunu belirtirken, bir grup ise okulların açılmamasının öğrencilerin sağlığını bozacağı şeklinde.

AMERİKA’DAN FLAŞ ÇIKIŞ

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Robert Redfield okulların önümüzdeki akademik yılda kapalı tutulmasının, COVID-19 salgınının ortasında bile çocukların sağlığı için yeniden açılmasından daha büyük risk oluşturduğunu söyledi.

Redfield, CDC'nin pandemi sırasında okulların 'yeni normal' kuralları doğrultusunda hangi önlemlerle açılacağına ilişkin bir kılavuz hazırlandığını ifade etti.

Redfield'e göre okullar bu kılavuz doğrultusunda açılırsa risk minimum düzeyde olacak.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü'ne göre CDC'nin okulların yeniden açılmasına ilişkin hazırladığı rehber, okul idaresi için maliyetten uzak ve gerçekçi bir yöntem.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.