1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ölümü için rakipleri ne dedi
Ölümü için rakipleri ne dedi

Ölümü için rakipleri ne dedi

Dünya Steve Jobs'un ölümü ile üzüntüye boğulurken, Jobs'un meslektaşları, rakipleri de üzüntülerini dile getirdi.

A+A-

Erzurum Güncel-

Microsoft''un kurucusu Bill Gates uzun süre rakip olduğu Steve Jobs'un ölümünden duyduğu bir üzüntüyü dile getirdi. Bill Gates Steve Jobs'un 30 yıldır meslektaşı, rakibi ve arkadaşı olduğunu belirtirken, dünyanın Steve Jobs gibi etki bırakan bir lidere nadiren tanıklık edebileceğini dile getirdi.

News Corporation CEO'su Rupert Murdoch çağımızın en ilham verici düşünürünü, yaratıcısını ve girişimcisini kaybettik diye konuştu. Murdoch Jobs'un çağının en iyi CEO'su olduğunu da belirtti.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg kendisinin mentörü ve dostu olarak, Steve Jobs'a teşekkür ettiğini belirtti. Steve Jobs'un dünyayı değiştirebilmeyi gösterdiği için onu özleyeceğini söyledi.

Apple'ın kurulu olduğu Californiya eyaletinin eski valisi Arnold Schwarzenegger Steve Jobs'un her gün 'Kaliforniya rüyasını' yaşayan bir lider olduğunu belirtti.

SONY, SAMSUNG ve ACER'DAN DA AçIKLAMALAR GELDİ

Sony, Acer ve Samsung şirketleri de Jobs'un ölümü nedeniyle taziye mesajları yayımladılar.

Sony şirketinin yönetim kurulu başkanı Howard Stringer, Steve Jobs'un, dijital çağın "yol gösterici ışığı" olduğunu belirtirken, Acer'den yapılan açıklamada, "Jobs'un ölümünün, hem Apple hem de endüstri için büyük bir kayıp" olduğu ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Jobs, "büyük vizyon, yenilik ve liderlik insanı" sözleriyle tanımlandı.

Samsung da Steve Jobs'un, sonsuza kadar hatırlanacak "yenilikçi bir ruh" olduğunu açıkladı.

Açıklamada, Jobs'un, "enformasyon teknolojisi endüstrisini, devrim niteliği taşıyan sayısız değişiklikle tanıştırdığı" belirtildi.

çinli internet kullanıcıları da Jobs'un ölümünün yasını tutuyor. ülkenin popüler internet sitesi Sina, Jobs anısına "Yaşamak dünyayı değiştirmektir" başlıklı bir sayfa açtı.

İnternet sayfasında, mikroblog hizmeti Weibo ile Jobs'un ölümüyle ilgili yorumlar toplanıyor.

SİYASİLER DE üZüNTüLERİNİ BELİRTTİ

ABD Başkanı Barack Obama, Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un ölümü üzerine yaptığı açıklamada, "dünyanın bir hayalci kaybettiğini" söyledi. Jobs'un "Amerika'nın en büyük mucitlerinden biri" olduğunu belirten Obama, Jobs'un "farklı düşünecek kadar cesur, dünyayı değiştirebileceğine inanacak kadar gözüpek ve bunu yapabilecek kadar yetenekli olduğunu" kaydetti.

Başkan Obama, bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı mesajda da, "dünyanın büyük bölümünün Jobs'un ölüm haberini onun keşfettiği araç üzerinden aldığına dikkat çekerek, onu anmanın bundan daha büyük bir yolu olamayacağını" yazdı.

öte yandan, Avustralya Başbakanı Julia Gillard da, Jobs'un ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "onun yaratıcı dehasının dünyayı değiştirdiğini" söyledi. Gillard gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hepimiz hergün, onun yaratıcı dehasının ürettiği ürünlere dokunuyoruz" dedi.

Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon, Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Jobs'un ardında "yaratıcılık, ilham ve mücadele" mirası bıraktığını söyledi.
Calderon, sosyal paylaşım sitesi twitter'da yayımlanan mesajında, "dünya, çağının en hayal gücü yüksek akıllarından birini kaybetti" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.