1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Oy kaybını önleyecek formül! MHP istedi AK Parti sıcak bakıyor
Oy kaybını önleyecek formül! MHP istedi AK Parti sıcak bakıyor

Oy kaybını önleyecek formül! MHP istedi AK Parti sıcak bakıyor

AK Parti ile MHP’nin 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere yönelik seçim ittifakı konusunda formüller tartışılmaya başlandı.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti’nin hukukçuları, farklı ülkelerde uygulanan seçim ittifaklarını inceliyor. Bu konuda yetki, Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) olacak. İttifakın, seçmenin kafasını karıştırmayacak sade ve anlaşılır olması için çalışma yürütülecek.

Tartışılan ittifak seçeneklerinden biri, MHP Lideri Bahçeli’nin dile getirdiği gibi işbirliğinin oy pusulasında görülmesi şeklinde olabilecek. Pusulada ittifak yapan partiler, üst bir çatı başlıkla yer alacak ve altında partilerin isimleri yazılacak. Partiler tüzel kişiliklerini korurken, hangi partinin kiminle ittifak yaptığı pusulada net şekilde görülecek.

Farklı ülkelerde uygulanan başka bir seçenek ise ittifakın deklare edilmesi, ancak oy pusulasında yer almaması şeklinde olabilecek. Seçimlerden önce partiler kiminle ittifak yapacaklarını kamuoyuna açıklayacaklar. Ancak oy pusulasında bu ittifak görünmeyecek. Her partinin seçmeni kendi partisine oy verecek.

Haberin devamını okumak için tıklayın

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.