1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Özdilek: Bu maçtan çıkaracağımız dersler var
Özdilek: Bu maçtan çıkaracağımız dersler var

Özdilek: Bu maçtan çıkaracağımız dersler var

Süper Lig'e galibiyetle başlayan ancak sahasında oynadığı mücadelede öne geçmesine karşın Sivasspor'a 2-1 kaybeden BB Erzurumspor'da Teknik Direktör Mehmet Özdilek, karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuştu.

A+A-

Erzurum Güncel- Süper Lig’in 2. haftasında öne geçtiği mücadelede sahasında Sivasspor'a mağlup olan BB Erzurumspor'da Teknik Direktör Mehmet Özdilek, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında "İyi oynayarak kaybetmek çok üzücü. Bu maçtan çıkaracağımız dersler var" dedi.

 

Süper Lig'e galibiyetle başlayan ancak sahasında oynadığı mücadelede öne geçmesine karşın Sivasspor'a 2-1 kaybeden BB Erzurumspor'da Teknik Direktör Mehmet Özdilek, karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuştu. İkinci yarıda iptal edilen gol nedeniyle şaşkınlık yaşadıklarını söyleyen Özdilek, "Bu şekilde kaybettiğimiz için üzgünüm. Oyunun hakkı kazanmamız gereken bir müsabaka şeklindeydi ve başından sonuna kadar da bu şekilde gitti. Son 10 dakikayı bir kenara ayırıyorum. Aslında rakibin oynama alışkanlığı yüksek olduğu, ligin iyi takımlarından biri olduğunu biliyorduk. Buna göre planlarımızı yaptık. Her şey istediğimiz gibi geçti. Orta sahaya güçlü dirençli çıkarak rakibin çıkışlarda sıkıntı yaşayacağını düşündük. Her şey planladığımız gibi gitti. Gol iptal edildi. Niye iptal edildi bilmiyorum. Bu ligde golü bulduktan sonra ikinci bölgede iyi oynamanız gerekir. Rakibin direkten dönen bir topu ve iki golü var. Duran toplar önemli unsur. Yediğimiz ilk golde pozisyon paylaşımını çok iyi yapamadık. Öndeki oyuncu doğru yerde olsa, vurdurma şansı yok. 1-1’lik skoru tutmalıydık. Bunu yapamadık. 2’inci golde de savunma oyuncuları geriye çok kaçtı, normalde dışarıda bunu bitirmeleri gerekiyordu. Reel olarak baktığımızda hak etmediğimiz bir mağlubiyet oldu. İyi oynayarak kaybettik. Bu çok üzücü. Bu takım iyi bir takım. Daha güçlü olacak. Bundan hiç şüphem yok. Fiziksel olarak hazır olmayan oyuncularımız var. Onların gelmesiyle daha opsiyonel bir takım olacağız. Maçtan sonra da oyuncularımı tebrik ettim. Geçen haftaya karşı çok iyi bir aşama kaydettiğimiz ortaya çıktı. Hak etmediğimiz bir mağlubiyet oldu. Buradan çıkaracağımız dersler var. Hafta sonu oynayacağımız Kayserispor maçına odaklanacağız. Rakibimizi galibiyetten dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

 


 

Rıza Çalımbay: "Bu maçı çok iyi bitirmemiz gerekiyordu"

 

Süper Lig'in ikinci haftasında BB Erzurumspor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönen DG Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay karşılaşmanın ardından konuştu. Bu maçı iyi bitirmelerinin önemli olduğunu söyleyen Çalımbay, "Bugün alınan galibiyet ilerisi için çok önemliydi" dedi.

 

Süper Lig'in ikinci haftasında BB Erzurumspor deplasmanına giden DG Sivasspor, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılırken Teknik Direktör Rıza Çalımbay maçın ardından açıklamalarda bulundu. Son dakikalarda maçı çevirmenin oyunculara güven verdiğini söyleyen Çalımbay, "Her şeyden önce güzel bir maç oldu. Geçen hafta kaybettiğimiz maç vardı. Bu maçı çok iyi bitirmemiz gerekiyordu. Şunu gördük biz iki maçta da hazır değiliz. Takım olarak, oyuncular olarak hazır değiliz. Bunun farkındayız. Son 10 dakikada maçı çevirmek çok önemliydi. Bu takımda güveni biraz arttırdı. Ama şöyle bir gerçek var. Bizim çok çalışmamız gerekiyor, arkadaşları çok iyi duruma getirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki hafta Ankaragücü maçından sonra 18 günlük bir aramız var. Onun için o zaman bizim için çok önemli. Normalde bütün takımlar transfere devam ediyorlar. Biz olalım diğer takımlar olsun, hiçbir takım net bir şekilde hazır değil. Şu ara bütün takımlara yarayacak, en çok da bize yarayacak. Bugün alınan galibiyet ilerisi için çok önemliydi. Takımımızın tam anlamıyla hazır olmadığını gördük. Ama Ankaragücü maçını geçersek arayı iyi değerlendirip lige ve Avrupa Kupaları'na iyi başlayacağız. Bunu en iyi şekilde değerlendiremezsek, oyuna böyle devam edersek iki tarafta da sıkıntı yaşarız. Bu süreyi mükemmel bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.