1. HABERLER

  2. SPOR

  3. PFDK'dan Yumlu'ya 4 Maç Ceza
PFDK'dan Yumlu'ya 4 Maç Ceza

PFDK'dan Yumlu'ya 4 Maç Ceza

PFDK, Erzurumspor'a bir şok daha yaşattı.

A+A-

Erzurum Güncel- Daha önce Teknik Direktör Erkan Sözeri’ye üç maç men cezası veren Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Ümraniye karşılaşmasının son dakikasında kırmızı kart gören kaptan Mustafa Yumlu’ya 4 maç oynamama cezası verdi.

 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 21 Eylül 2021 tarih ve 8 sayılı toplantısında almış olduğu kararları açıkladı. PFDK, Bereket Sigorta Ümraniye maçının son dakikasında kırmızı kart gören BB Erzurumspor kaptanı Mustafa Yumlu’ya dört maç ceza verdi.

 

PFDK’dan yapılan açıklamada “Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü sporcusu Mustafa Yumlu’nun, ihraç öncesi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakaretleri nedeniyle 4 resmi müsabakadan men ve 8.700.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,(oyçokluğu) karar verilmiştir.” denildi.

 

Taraftarlar cezalandırıldı

 

PFDK, Erzurumspor taraftarlarına ceza verdi. Kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle BB Erzurumspor’un maraton tribündeki E5-E6-E7 ve F1 blokta yer alan taraftarlarının bir sonraki maç için stada giriş elektronik kartlarını bloke etti.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“BB Erzurumspor Kulübünün, 14.09.2021 tarihinde oynanan BB Erzurumspor-Bereket Sigorta Ümraniye TFF 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan maraton E5, E6, E7, F1 blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir.”

Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.