1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Piknikte Karşılaştığı PKK'lılara Ateş Açan 170 Ödül Sahibi Komando, Göreve İade Edildi
Piknikte Karşılaştığı PKK'lılara Ateş Açan 170 Ödül Sahibi Komando, Göreve İade Edildi

Piknikte Karşılaştığı PKK'lılara Ateş Açan 170 Ödül Sahibi Komando, Göreve İade Edildi

Piknikte karşılaştığı PKK'lılara ateş eden ancak "Belediye sınırı dışında ne işiniz var?" denilerek TSK'dan ihraç edilen Komando Uzman Çavuş Güçükturalı, 2,5 yıl sonra görevine iade edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Komando Uzman Çavuş Numan Güçükturalı'nın, Ağrı'da ailesiyle birlikte gittiği piknik hayatının dönüm noktası olmuştu. Piknikte karşılaştığı PKK'lı teröristlere ateş eden Güçükturalı olayı bağlı bulunduğu birliğe anlatmış ancak "Belediye sınırı dışında ne işiniz var?" denilerek savunması istenmişti.

"BOTUN BOYASIZ, ENSE TIRAŞIN UZUN"

Güçükturalı bölgenin belediye sınırları içinde kaldığına dair belgeyle birlikte savunmasını vermiş ama 1 hafta içinde "Botun boyasız", "Ense tıraşın uzun" gibi suçlamalarla Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ( TSK) ilişiği kesilmişti.

KOMANDO AYM'YE GİTTİ

Göreve dönebilmek için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvuran 170 ödül sahibi uzman çavuş, sonuç alamayınca bu kez Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu. 30 yaşındaki Güçükturalı'nın dosyası AYM'de görüşülmeyi beklerken, kendisine ateş açan teröristlerden biri bir operasyonda yaralı olarak ele geçirildi.

TERÖRİSTİN İFADESİ DOSYAYA EKLENDİ

Sorgusunda ateş açma olayını ve olayın gerçekleştiği yeri anlatan PKK'lı teröristin ifadesi de Güçükturalı'nın dosyasına eklendi.

2,5 YIL SONRA GÖREVE İADE EDİLDİ

Gazete Habertürk'ten Soner Özcan'ın haberine AYM, bunun üzerine Güçükturalı'nın göreve iadesine karar verdi. TSK'dan ilişiği kesildikten sonra Antalya'da bir oto yıkamacıda çalışan Güçükturalı, yaklaşık 2.5 yıl ayrı kaldığı birliğine döndü ve görevine başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.