1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Polonya’da ölüleri çalan zanlı yakalandı
Polonya’da ölüleri çalan zanlı yakalandı

Polonya’da ölüleri çalan zanlı yakalandı

Polonya’da farklı mezarlardan çıkardığı cesetleri çalarak özenli bir şekilde kayıt altına aldıktan sonra çuvallara koyup ormanlık alana gömdüğü tespit edilen adam, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Polonya’nın Baltık Denizi kıyısında bulunan Gdansk şehri, akıllara durgunluk veren bir olaya sahne oldu. Son yıllarda Pomorski ve Warminski-Mazurski Voyvodalıklarında bazı mezarlıklarda kabirler kırılarak, içerisindeki cesetler çıkarıldı. Polonya polisi, olayın ardından başlattığı araştırmada ilk zamanlarda pek mesafe kat edemezken, olaylar son iki, üç yılda daha sistematik bir hale geldi.

AYDA BİR CESET ÇALINIYOR

Yine polis ekiplerinin belirlemelerine göre, son dönemlerde yaklaşık birkaç ayda bir, 1 ceset çalınmaya başlandı. Bunun üzerine çalışmalarını sıklaştıran ekipler, mezarlıklarda yaptıkları incelemeler, kamera kayıtları, olay yerinden aldıkları DNA örnekleri ve uzmanlardan aldıkları yardımlar neticesinde şahsın Gdansk şehrinde oturan 54 yaşındaki bir adam olduğunu saptadı. Şüphelinin tehlikeli olabileceği bilgisini alan polis, terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla şahsı gözaltına aldı.

SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

Gözaltı işlemi sırasında şüphelinin üzerinde 2 adet bıçak ele geçirilirken, evinde yapılan aramalarda ise bir takım notlara el konuldu. Deliller üzerinde inceleme yapan polis, el konulan notlarda, çalınan cesetlerin kayıt altına alındığını, belirli bir düzene göre çuvallara konulup Bretowo Tren İstasyonu yanındaki ormanlık alana gömüldüklerini tespit etti. Bunun üzerine notlarda tarif edilen alan kazıldı ve içerisinde ceset parçaları olan 9 adet çuval çıkarıldı. Çıkarılan cesetler DNA testi için adli tıpa yollanırken, 54 yaşındaki şüpheli de savcılığa sevk edildi.

SATANİZM ETKİSİ

Polis ve savcılığın yaptığı incelemeler neticesinde şüphelinin başlangıçta yalnızca mezarları tahrip ettiği, cesetleri çıkarmaya ise sonraki yıllarda başladığı tespit edildi. Cesetlerin satılmak yahut ziynet eşyası, altın diş gibi değerli eşyalar ele geçirmek ya da satanizm, nekrofili amacıyla çıkarılmadığını belirleyen polis, şüphelinin bu davranışının şahsi teorisinden, şahsi gereksiniminden kaynaklanabileceği açıklamasında bulundu.

TUTUKLANDI

Daha önce poliste kaydı bulunmayan, bekar ve düzenli bir işi olan, seyahat etmeyi seven, sık sık seyahate çıkan ve sıradan yaşantısıyla dikkatleri üzerine çeken 54 yaşındaki şüpheli, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı Güney Gdansk Bölge Mahkemesi’nce tutuklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.