1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Prim Borcu Yapılandırmasında Son Gün 28 Şubat
Prim Borcu Yapılandırmasında Son Gün 28 Şubat

Prim Borcu Yapılandırmasında Son Gün 28 Şubat

Sigorta prim borçlarını yapılandıran ancak zamanında ödeme yapmadığı için yapılandırma hakkı bozulanlara tanınan ek süre 28 Şubat'ta sona eriyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Siirt Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, SGK prim borçlarının yapılandırılmasında 28 Şubat'a kadar başvuru yapılması çağrısında bulundu.

GECİKME ZAMMI VE CEZASI UYGULANMAYACAK

Sigorta prim borçlarını yapılandıran ancak süresinde ödeme yapmadığı için yapılandırması bozulanların haklarının 28 Şubat'a kadar ödeme yapmaları halinde devam edeceğini ifade eden İlbaş, şunları kaydetti:

"Yapılandırılan borçlarda gecikme zammı uygulanmayacak. 2018 yılının aralık ve 2019 yılının ocak aylarında ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018'de ödenmesi gereken Genel Sağlık Sigortası prim borçları, gecikme zammı ve cezası veya geç ödeme zammı uygulanmaksızın Şubat sonuna kadar ödenebilecek. Yapılandırmadan yararlananlara, borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemi yapılmayacak. Yapılandırma haklarını devam ettiren işverenler borcu yoktur belgesi alabilecek ve istihdam teşviklerinden yararlanabilecek. Bağ-Kur'lu sigortalılar hizmet sürelerini dondurarak veya yapılandırmalarını devam ettirerek sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilecekler."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.