1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Putin'den flaş Trump ve Suriye açıklaması
Putin'den flaş Trump ve Suriye açıklaması

Putin'den flaş Trump ve Suriye açıklaması

ABD'nin Suriye krararı ile ilgili konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin,"ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ karşısında zafer kazanıldığı yorumuna genel olarak katılıyorum" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Putin, "İstanbul zirvesinde Türkiye, Almanya ve Fransa ile birlikte aldığımız karar doğrultusunda Suriye anayasa komitesinin kurulması için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini de kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14'üncü Yıllık Basın Toplantısı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Kitle imha silahlarına sınırlama getirilmezse küresel nükleer savaşın kaçınılmaz olabileceğini söyleyen Putin, Kerç Boğazı'nda Ukrayna ile yaşanan gerginlikle ilgili de şöyle konuştu: "Ukrayna'nın amacının seçimler öncesi tansiyonu yükseltmek olduğunu ve Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'nun seçimler öncesinde oyunu artırmak amacıyla Ukraynalı askerleri Kerç Boğazı'na gönderdi." 

ABD'DE TUTUKLANAN RUS VATANDAŞI

Putin, ABD'de ajan olduğu gerekçesiyle tutuklanan ve ajan olduğunu itiraf eden Rusya vatandaşı Maria Butina için, bu ifadesini zorla verdiğini belirtti.

RUSYA'YA KARŞI YAPTIRIMLAR

Putin, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarını ülkenin gelişme sürecini baltalamak olarak yorumladı ve Rusya ekonomisinin yaptırımlara alıştığını söyledi. Vladimir Putin, dünya kamuoyunun Skripal'in zehirlenmesi ve Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi vakalarına çok farklı tepkiler verdiğini ve Skripal vakasının Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlara bahane olarak kullanıldığını belirtti ve bu durumu Rus Fobisi olarak niteledi.

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI

ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ile ilgili de konuşan Putin şunları dile getirdi: "Genel olarak ABD Başkanı ile aynı fikirdeyim. Teröristlere Suriye'de çok büyük darbeler vurduk. Terör örgütlerinin Afganistan ve benzer ülkelere de sızması söz konusu. Bu da Rusya, ABD ve Orta Asya ülkeleri için tehdit oluşturuyor. Trump bu konuda haklı diyebilirim.

Tam olarak ne anlama geldiğinden emin değilim. ABD Afganistan'dan da çekileceğini söyledi ama ABD 17 yıldır Afganistan'da. ABD'nin Suriye'den çekildiğine dair emare yok. ABD askerlerinin bölgede hiçbir meşruiyeti yok."

İSTANBUL ZİRVESİ KARARI...

Putin, Suriye'deki son durum ile ilgili de "İstanbul zirvesinde Türkiye, Almanya veFransa ile birlikte  aldığımız karar doğrultusunda Suriye anayasa komitesinin kurulması için elimizden  geleni yapıyoruz” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.