1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Radara takılan itirafçı oluyor
Radara takılan itirafçı oluyor

Radara takılan itirafçı oluyor

TSK’ya yuvalanan kriptolar FETÖ-metre olarak bilinen 224 kriterlik radara yakalanmaktan kurtulamıyor. Sadece Deniz Kuvvetleri’nde bugüne kadar 2 bin FETÖ’cü bu kriter sayesinde tespit edildi. Kriptolardan 300’ü itirafçı olurken 300 şüpheli de etkin pişman

A+A-

Erzurum Güncel- TSK’ya yuvalanan kriptolar FETÖ-metre olarak bilinen 224 kriterlik radara yakalanmaktan kurtulamıyor. Sadece Deniz Kuvvetleri’nde bugüne kadar 2 bin FETÖ’cü bu kriter sayesinde tespit edildi. Kriptolardan 300’ü itirafçı olurken 300 şüpheli de etkin pişmanlıktan faydalandı.

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yuvalanan kripto uzantıları bir bir çözülmeye devam ediyor. Yüzbaşı Burak Akın'ın mecbur kalarak kendiliğinden teslim olması sonrasında önceki gün, haklarında yakalama ve arama kararı bulunmayan 4 muvazzaf subay daha itirafçı olmak için başvurdu. Çözülmede, TSK içinde yapılan titiz çalışmaların etkili olduğu ifade edildi. FETÖ-metre olarak da kamuoyuna yansıyan kriterler sayesinde örgütle iltisakı olanlar belirleniyor. Son teslim olan iki denizci subayın, FETÖ-metreye takıldığı öğrenildi. Bu yöntemle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan 2 bin personel tespit edildi. Bunların 300'ü ise itirafçı oldu. Bu sayı savcılıklarda etkin pişmanlıktan yararlananlar da eklendiğinde 600'ü buluyor.

 

Yüzbaşı Burak Akın'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı

ETKİLİ METODLAR

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı yüzbaşı Burak Akın'ın kendiliğinden "ben FETÖ'cüyüm" diyerek teslim olması ve sonrasında 4 muvazzaf askerin daha aynı şekilde itirafçı olmaları, dikkatleri bir kez daha örgütteki çözülmeye çevirdi. FETÖ'ye karşı yürütülen etkin mücadele ile sıkışan kripto üyelerinçareyi teslim olmakta bulmalarında, örgütle mücadelede geliştirilen metotlar da etkili oldu. Örneğin TSK bünyesinde geliştirilen ve kamuoyuna FETÖMETRE-FETEMATİK olarak yansıyan yöntem, etkili bir mücadele sağlıyor. TSK'nın, FETÖ'cü personeli tespit etmek, kurunun yanında yaşın da yanmaması için belirlediği 224 kriter kriptoları tedirgin etti.

Bu yöntemle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan 2 bin personel tespit edildi. Bunların 300'ü ise itirafçı oldu. Bu sayı savcılıklarda etkin pişmanlıktan yararlananlar da eklendiğinde 600'e çıkıyor.


(Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğunu söyleyerek Ankara Emniyet Müdürlüğüne teslim olan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı yüzbaşı Burak Akın)

FETÖMETRE ZORLUYOR

Edinilen bilgiye göre önceki gün "FETÖ'cüyüz" diyerek teslim olan 4 muvazzaf askerden ikisi Deniz Binbaşılar B.Y ve H.Ö. İki denizci subay da FETÖMETRE'ye takıldı. İki subayın da ikna yöntemiyle itirafçı olduğu öğrenildi. Deniz Kuvvetleri personeline, yapılan işlemlerin şeffaflığını göstermek ve örgüte bulaşmamış olanların endişelerini ortadan kaldırmak için konferanslar veriliyor. Üst düzey komutanlar, bölge bölge dolaşarak FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri'ndeki yapılanması ve örgüt üyelerinin tespitine ilişkin sistemi personele anlatıyor. Böylelikle FETÖ ile iltisakı bulunmayan personelin huzurla çalışmaya devam etmesi, iltisakı bulunan personelin ise yetkili mercilere başvurarak pişmanlığını ifade etmesi sağlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.