1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları isyan ettirdi!
Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları isyan ettirdi!

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları isyan ettirdi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Testi pozitif çıkan kişileri evine araçla bırakıyoruz. Temaslıların taramasını 15 saat içinde yapıyoruz” paylaşımına çok sayıda yurttaş tepki gösterdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, testi pozitif çıkan kişileri evine araçla bıraktıklarını, temaslıların taramasını ise 15 saat içinde yaptıklarını iddia etti. Koca’nın epey tartışılan bu paylaşımına çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Kullanıcılar testlerin 24-48 saat arasında sonuçlandığını hatırlatarak, çoğu yurttaşın bu sonuçları eve dönerek beklediğini yazdı.

“İSTANBUL HARİÇ SANIRIM…”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “İstanbul hariç demek istedi sanırım… Daha 6 gün önce test (+), Covid-19 tanısı konularak evine gönderilmiş, evine de otobüsle gitmek zorunda kalmış bir hastayla bizzat konuştum. Bize ulaşma gerekçesi de 2 gün geçmesine rağmen ilaç tedavisine hala başlayamamış olmasıydı” yanıtını verdi.

“SAYIN BAKAN YA ADAMLARINIZ YALAN SÖYLÜYOR YA DA SİZ”

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise, akrabasının pozitif olduğunu, evde tedavi gördüğünü belirterek, “85 yaşındaki annesi pozitif, Ankara Şehir’de 12 saat sedyede kaldı, sonra eve gönderildi. Temaslı yakınlarına 5 gündür kimse uğramadı. Sayın Bakan, Türkiye’de böyle bir uygulama yok, ya adamlarınız size yalan söylüyor ya da siz millete” yorumunu yaptı.

“BUNDAN HASTALARIN HABERİ VAR MI?”

Gazeteci Onur Öncü ise, “Bundan Covid-19 testi pozitif çıkan hastaların haberi var mı?” diye sorarak, “Yalan söylüyorsunuz yalan. Biz yaşadık be. Bildiğin pozitif çıkan ve evine toplu taşımayla ya da kendi imkanlarıyla dönen bir sürü insan var. Örneğin halam” ifadesini kullandı.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da testlerin sonuçlarının çıkma süresini hatırlatarak, şu yorumları yaptı:

”Test sonucu hemen mi çıkıyor, ben mi yanlış biliyorum, yoksa siz mi yalan söylüyorsunuz?”

”Beni niye kendi arabamla evime gönderdiniz?”

”Hayaller bu tivit, hayatlar altında yazanlar…”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.