1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Sağlık Bakanlığı harekete geçti! 12 ile özel proje!
Sağlık Bakanlığı harekete geçti! 12 ile özel proje!

Sağlık Bakanlığı harekete geçti! 12 ile özel proje!

Türkiye’nin sağlık sistemi koronavirüs döneminde Avrupa’daki birçok ülkeyi geride bırakarak kendini bir kez daha kanıtlamış oldu. Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin küresel sağlık turizm pastasında söz sahibi olması için çalışmalarına hız kazandırdı

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye’nin sağlık sistemi koronavirüs döneminde Avrupa’daki birçok ülkeyi geride bırakarak kendini bir kez daha kanıtlamış oldu. Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin küresel sağlık turizm pastasında söz sahibi olması için çalışmalarına hız kazandırdı. Bu kapsamda öne çıkan 12 il için yeni hedefler ve projeleri hayata geçirecek. Bu çerçevede İstanbul’un sağlık turizminde marka olması için çalışma başlatacak. Dünyanın her yerinden hasta kabul edilecek ancak özellikle Arapça, Rusça ve İngilizce konuşulan ülkeler konusuna ağırlık verilecek.

Bakanlık, sağlık turizminde öne çıkan 12 il için proje hazırladı. Her ilin hedef ülkeleri belirlendi. Buna göre, İstanbul'da Sağlık Turizmi Odaklı, Kapasite Güçlendirme, Marka Oluşturma ve Küresel Rekabet Edilebilirlik Projesi hayata geçecek. Dünyanın her yerinden hasta kabul edilecek ancak özellikle Arapça, Rusça ve İngilizce konuşulan ülkelere ağırlık verilecek.

BALKANLAR HEDEFİ
Hastanelerin bilişim ve teknoloji altyapısı güçlendirilecek. Sağlık turizminde temel ihtiyaç olan nitelikli insan kaynağı yetiştirilecek ve aktif istihdama katkı sağlanacak. Sağlık turizmi ile diğer turizm alanları entegre edilecek, turizm çeşitliliğinin bütün bir yıl sürdürülebilirliğine katkı sağlanacak. İstanbul'un sağlık turizmi açısından küresel marka haline gelmesine yönelik çok dilli tanıtım ve lansman faaliyetleri hayata geçirilecek. İstanbul'da sunulan sağlık hizmetleri uluslararası alandan kolay erişilebilir hale getirerek ulusal turizm gelirlerinin artmasına da katkı sağlanacak.

 

Milliyet'in haberine göre Ülkelerinde tedavi ve ameliyat için uzun süre beklemeleri gereken, hatta bu hizmetlere çok pahalı ulaşan yabancıların aynı hizmetleri Antalya'da daha kaliteli ve kısa sürede almaları sağlanacak. Edirne-Tekirdağ yabancıların sağlık hizmeti almalarının yanı sıra bölgenin turizm değerleri açısından da tanıtımı sağlanacak.

Sağlık turizmi alanında Türkiye'yi, Balkanlarda öncü ülke konumuna getirmek için çalışma yapılacak. YunanistanBulgaristan, Romanya, Kosova, Makedonya hedef ülkeler olacak.

Bolu'nun doğal kaynakları ve sağlık hizmet çeşitliliğine uygun sağlık turizmi türlerini belirlenecek ve geliştirilecek.

Erzurum için Bakü ve Nahçıvan'da tanıtım faaliyetleri yapılacak. Hedef ülke Azerbaycan'dan gelen hasta sayısı artırılacak.

Aydın'da ağız ve diş sağlığı hizmetleri ile yerli yabancı hastaların bölgeyi tanımaları sağlanacak. Böylece sağlık turizmin diğer dallarında da turizme yönelik altyapı çalışmalarına zemin hazırlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.