1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Şanlıurfa Suruç'ta büyük patlama!
Şanlıurfa Suruç'ta büyük patlama!

Şanlıurfa Suruç'ta büyük patlama!

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı patlamada 27 kişinin öldünü 100'e yakın kişinin yaralandığını duyurdu. Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği iddia edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde bugün saat 11.50 sıralarında saatlerinde, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ’Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda basın açıklaması yaptığı sırada, büyük bir patlama meydana geldi.



İçİŞLERİ BAKANLIĞI: 27 öLü

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde bugün saat 12:00 civarında bir terör saldırısı yaşanmıştır. İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Can kaybının artmasından endişe edilmektedir. Bölgedeki hastanelerde 100’e yakın yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir.

Bölgede incelemelerde bulunmak üzere teknik ekip görevlendirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak üzere gereken tüm tedbirleri almıştır. Resmi açıklamalar Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenli olarak yapılacaktır. Bunun dışında iddialara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz. ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz.

ülkemizin huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri devletimiz en kısa sürede bulacak, failler yargı önüne çıkartılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

PATLAMADA CANLI BOMBA İHTİMALİ

Suruç Kaymakamı Abdullah çiftçi elde edilen ilk bilgilere göre patlamanın canlı bomba nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini ifade etti.

VALİ ŞANLIURFA'YA DöNüYOR

Bu arada Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün patlamanın olduğu sırada İstanbul'da olduğu ve olayı haber alır almaz Şanlıurfa'ya dönmek üzere yola çıktığı öğrenildi.


Fotoğraf: özcan Soysal/DepoPhotos

Suruç'taki patlamada dehşet anları

Görgü tanığı patlamayı anlattı

Suruç'ta kan anonsları yapılıyor: Kan verin

Korkunç patlamadan hemen sonra çekilen fotoğraf

Patlama sonrası HDP'den ilk açıklama

Patlamadan sonra olay yerinden ilk fotoğraflar

Bombalı saldırıya ilk tepkiler

Pervin Buldan: Gençler bir hafta önce Ankara'ya gelip benimle de görüştüler

Canlı bomba 18 yaşında bir kız

Hastaneden ilk açıklama: Parça tesirli bomba ve yanık



YARALILAR İçİN KAN ARANIYOR

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Suruç'taki patlamada yaralananlar için Suruç Devlet Hastanesi'nde kan ihtiyacı olduğunu Twitter'dan duyurdu.

SURUç’TAKİ PATLAMADAN SONRA İLK GöRüNTüLER / FOTO GALERİ

KOBANİ'YE GEçMEK İSTİYORLARDI

Suruç'taki patlama, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na bağlı gençlerin, Kobani'ye geçmek üzere toplandıkları merkezde gerçekleşti. Bölgedeki kaynaklar, patlamanın Amara Kültür Merkezi'nde, gençlerin Kobani'ye geçiş amaçlarını anlatmak üzere basın açıklaması yaptıkları sırada gerçekleştiğini kaydediyorlar.  Gençlerin, başta İstanbul olmak üzere, Kobani'ye geçmek üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinden geldikleri, Kobani'ye yardım, oyuncak gibi malzemeler götürülmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

GöRGü TANIĞI DEHŞETİ ANLATTI

Yaşanan dehşeti bölgede bulunan görgü tanıkları anlattı.  Görgü tanıklarından Garip çelik şunlkarı söyledi:

"Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullar kobaniye geçeceklerini anlatıyorlardı. tam foto çekmeye çalışırken çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi. Tam basın açıklaması yapılırken oldu. Patlama diyoruz ama patlamanın şekli belli değil, canlı bomba olabilir. Bu daha önce tasarlanmış. İntihar saldırısı olabilir, çözemedik.

Gerçekten şok büyük bir kargaşa yaşandı. Kamera elimdeydi, insanlar şoka girdiler, sonra yaralılar taşınmaya başlandı. Ambulanslar çok geç geldi. Araçlar yaralıları almak istemedi, kargaşa çıktı.  Polisler havaya ateş etti. İnsanlar ağlayarak geliyor. Sabah yolda kontrol yoktu ama sonra gelenler kontrol edildi alana gelirlerken. Planlanmış olabilir. Biz İstanbul’dan geldik. Dün yola çıkıp geldik.Amara Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapılıyordu. Patlama olurken kameram açıktı çekim yapıyordu, alttan üste doğru patlama oldu. Mantık olarak poşet içinde veya yerde olması mantıklı gelmiyor, canlı bomba ihtimali var. Kitlenin tam ortasında oldu. İstanbul’dan birlikte geldiğim arkadaşlarım hayatını kaybetti."

Kadir Ergün - Görgü tanığı:


"Saat 12 sıralarından oldu. Olay yerine 100 metre uzaklıktaydım. Cenazeler hep paramparça olmuştu. Kelimelerle ifade etmek çok zor. Kobani yolunda da patlama gerçekleşmiş. İlk saldırı kültür merkezinde yapıldı. En az 15 cenaze var olay yerinde bekliyor. Kan ihtiyacımız var. Aşırı bir kan ihtiyacımız var. Suruç halkına ağrı yapılıyor. Herkes kan vermeye çağırılıyor. 2. Bir patlama olması ihtimali var."

AMARA KüLTüR MERKEZİ

Amara Kültür Merkezi, bölge halkının çeşitli kurslar aldığı ve yoğun olarak rağbet gören bir yer olarak biliniyor. Hem bölgede yaşayanlar, hem de kültür merkezine gelenler genellikle kültür merkezinin yanındaki çay bahçesinde oturuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.