1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Saray'dan ABD ziyareti öncesi açıklama!
Saray'dan ABD ziyareti öncesi açıklama!

Saray'dan ABD ziyareti öncesi açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkan Donald Trump ile görüşmek için gerçekleştireceği ABD ziyaretine ilişkin Beştepe'den açıklama yapıldı. Kaynak Yeniçağ: Saray'dan ABD ziyareti öncesi açıklama!

A+A-

Erzurum Güncel-Yunanlıların kabul etmeyip geri gönderdiği DEAŞ'lı, Türkiye de kabul etmeyince iki ülke arasındaki tampon bölgede beklemeye başladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye ziyareti öncesinde bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Sayın Donald Trump’ın davetine icabetle 12-13 Kasım 2019 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’ne bir çalışma ziyaretinde bulunacaklardır.

Ziyaret kapsamında, Sayın Cumhurbaşkanımız, ABD Başkanıyla biraraya gelecek, mevkidaşıyla birlikte heyetlerarası görüşmelere başkanlık edeceklerdir.

Görüşmelerde, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacaktır.

Temaslar kapsamında, Suriye başta olmak üzere, bölgesel ve küresel meselelerin istişare edilmesi, ayrıca terörizmin her türlüsüyle mücadelede dayanışma, işbirliği ve eşgüdümün güçlendirilmesi için atılabilecek somut adımlar üzerinde durulacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, ABD Ticaret Odası’nın evsahipliğinde düzenlenecek toplantıda işinsanlarına hitapta bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Maryland Eyaletinde bulunan Amerika Diyanet Merkezi’ni ziyaretle, vatandaşlarımız, Türk kökenli Amerikalılar ve Müslüman toplumu temsilcileriyle buluşmaları da planlanmıştır.''

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.