1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alacak
Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alacak

Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alacak

Kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerin hayvanlarını Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu alacağını ifade etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Kurban Bayramı'nda kurbanlıklarını satamayan yetiştiriciler için sevindirecek haberi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli verdi.

Bakan Pakdemirli, kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerin mağdur edilmeyeceğini belirterek, elde kalan hayvanları Et ve Süt Kurumunun (ESK) alacağını ifade etti.

''YETİŞTİRİCİLERİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ''

Bakan Pakdemirli, yazılı açıklamasında, kurbanlıklarını satamayan üreticilere sunulacak imkana ilişkin bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı nedeniyle üreticilerimiz tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıklar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak. Bu yıl da kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Pazarda satılamayan hayvanların tamamını, talep etmeleri halinde, Et ve Süt Kurumumuz eliyle biz alacağız."

 

Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alacak #1

 

KURBANLIK ETLERİN KİLOGRAM FİYATI

Üreticilerin en yakın ESK kombinalarına başvurabileceklerini belirten Pakdemirli, "Et ve Süt Kurumumuz bu yıl, birinci kalite büyükbaş kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite kesimlik kurbanlıkların et kilogramını 40 liradan satın alacak. Küçükbaş hayvanlarda ise birinci kalite toklu kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite koyunların et kilogramını 38 liradan satın alacak." ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, alım fiyatlarıyla ilgili diğer detayların bugün ESK tarafından duyurulacağını bildirerek, üreticilerin, kesime getirecekleri elde kalan kurbanlık hayvanları için tarım il müdürlüklerince hayvan pazarlarında görevlendirilen veteriner hekimler tarafından verilen sevk belgelerini ibraz etmeleri gerektiğine işaret etti.

 

Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alacak #2

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.