1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Sekmen'e kızmak, PKK'yla yan yana olmayı mı gerektiriyor?
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Sekmen'e kızmak, PKK'yla yan yana olmayı mı gerektiriyor?

A+A-

Kimi marjinal derecedeki MHP’liler bir süreden beri aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor.

Dedikleri özetle şu: MHP ne- den Cumhur İttifakı kurdu, neden AK Parti'nin sanki de stepnesi oldu? 

Her ne kadar başta Devlet Bahçeli olmak üzere kendini sorumlu ve de yetkili hisseden ne kadar MHP'li varsa bu öznesinde eleştiri olan soruya cevap verdi.

Dediler ki...

"Hayır MHP hiç kimsenin stepnesi değildir, MHP bu ülkenin istiklal ve istikbali uğruna yeri geldiğinde fedakarlıktan kaçınmayan bir harekettir."

Buna rağmen, kuzuyu yemeye kafaya koymuş kurt misali kimi çevreler, çok basit hesaplardan yola çıkarak, AK Parti MHP İttifakı'na türlü çamurlar atmaya devam ediyor.

Besbelli ki bu akıl tutulması itirazın nihai cevabı 31 Mart'ta sandıkta ortaya çıkacak.

Benim gördüğüm kadarıyla manzara şu: Aklı başındaki her MHP'li, meselenin sıradan bir müttefiklik olmadığının farkında...

Yani...

Yani aklı başında her MHP'li görüyor ve biliyor ki, Türkiye'nin içerisinden geçmekte olduğu şu küresel süreçte, devlet ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya...

İşte bu yüzden de ittifak yapmanın, müttefik olmanın tam zamanı olduğunu düşünen MHP, belki de onlarca itirazına rağmen  sırf milli hassasiyet adına bugün iktidarın dolaysıyla da AK Parti'nin yanında...

MHP'ye en yakın rakip İYİ Parti...

Hali ortada işte!

CHP ile ittifak yapayım derken gide gide ta HDP'nin saflarına katıldı!

Meral Hanım bir yandan geleceğini yakından alakadar eden 31 Seçimleri'ne odaklanmışken bir yandan da muhafazakar ve milliyetçi tabanına "İYİ Parti-HDP kardeşliği"ni anlatmaya çalışıyor!

Nafile bir çaba....

Ok yaydan çıktı bir kere...

İYİ Parti, CHP'yle ittifak yapayım derken istemesen de olsa kendisini PKK'nın siyasi uzantısı olan partinin kucağında buldu.

Meral Hanım, bir yanda "vatan-millet” diyor, öbür yanda ise, bebek katili PKK'nın aşikar savunucusu HDP ile kol kola...

Bana öyle geliyor ki bu kirli ittifakın tek kaybedeni onlar olacak. Siyasi arenada bir türlü kendisini bir yere koyamayan ve bir türlü kendine dair gerçekçi bir tarif yapamayan Meralcılar, AKParti'ye vuralım derken, duvarları camdan olan evlerinin yıkıldıklarının farkında dahi değiller.

Seçmen şunu sorar adama:

Bir parti, hadi adını da verelim tut ki, MHP, AK Partiye stepne oldu ve bu sayede siyasi arenada kendine yeni bir yaşam alanı buldu.

Peki...

Böyle bir parti olmak mı daha evladır, yoksa sırf siyasi geleceği bile belli olmadığı halde  mahalli bir seçimde, terör örgütü destekçisi bir partiyle ittifak etmek ki?

Bazıları Sekmen özelinden hareketle Erzurum'a dair kırk bin türlü laf ebeliği yapıyor. Fakat unuttukları şu: Bu Erzurum halkı Sekmen'i şu ya da bu icraatından ötürü eleştirse bile, mesele ülkenin geleceği olduğunda bunu asla ve kata İYİ Parti'nin terör seviciliğine değiştirmez.

Sekmen'i sevmemek, teröre destek vermeyi gerektirmiyor çünkü...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum