1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Sigara içme tartışması karakolda bitti
Sigara içme tartışması karakolda bitti

Sigara içme tartışması karakolda bitti

Erzurum'da Ramazan'ın ilk günü olaylı başladı. AVM'nin önünde sigara içen bayan çok sert müdahaleyle karşılaştı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da AVM'nin önünde sigara içen bir kadın, “Neden oruç tutmuyorsun da sigara içip bizi tahrik ediyorsun” diyen iki erkeğin sözle ve fiziki saldırısına uğradı.

Olay bugün saat 10:30 sıralarında Erzurum’un Yakutiye ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde bir alış veriş merkezine giden üniversite öğrencisi bir kadın, AVM’nin kapalı olması nedeniyle sigarasını yolun kenarında içmeye başladı. Bu sırada “Burada sigara içmeyin İnsanları tahrik ediyorsun. İçeride için” diyen iki erkek, kadına tepki gösterdi. Kadının da erkeklere “Bu durumdan size ne” diyerek karşılık vermesi üzerine taraflar arasında gerilim yaşandı. Olayı gören trafik polisleri hemen duruma müdahale ederek kadın ile iki erkek arasında yaşanan “Oruçta açıkta sigara içiyorsun” tartışmasını sonlandırdı.

Kadının şikayetçi olması üzerine saldırıda bulunan 1 erkek gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Gözaltına alınan kişi bir süre polislerle de tartışmaya girerek kendisinin de kadından şikayetçi olduğunu söyledi. Olay sonrası çevrede toplanan bazı vatandaşlar da iki taraflı yorumlarda bulundular. 

Bazı vatandaşlar Erzurum’da Ramazan ayında büyük bir kesimin oruç tuttuğunu belirterek dışarıda sigara içmek gibi eylemlerin hoşça karşılanmadığını ve bu tür hareketlerde bulunanların tepki gördükleri belirtirken, bazı vatandaşlar da Ramazan ayının aynı zamanda hoşgörü ayı olduğunu ve insanların oruç tutana da, tutmayana da saygılı olmak zorunda olduklarını kaydettiler. 

AHMET AKBUĞA-ŞAHAP GüRLER 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.