1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Silah taşıma ruhsatıyla ilgili önemli gelişme
Silah taşıma ruhsatıyla ilgili önemli gelişme

Silah taşıma ruhsatıyla ilgili önemli gelişme

Mahmut Esen yazdı; Can güvenliği nedeniyle silah taşıma ruhsatı valiler yerine içişleri bakanı tarafından verilecek...

A+A-

Erzurum Güncel- Can güvenliği nedeniyle silah taşıma ruhsatı valiler yerine içişleri bakanı tarafından verilecek.

Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ve Diğer Aletler Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 28.07.2017 günlü R.G. yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bilindiği üzere, Karadeniz, Doğu/Güneydoğu Anadolu bölgelerinde oturanlar başta olmak üzere halkımızda ruhsatlı silah taşıma/bulundurma konusunda yoğun bir talep bulunmaktadır. Silah taşıma ruhsat harçları, silah kartı vb. giderlerin artırılmış olmasına karşın bu talepte bir kayda değer bir azalma olmamıştır. Ülkemizde halen silah taşıma ruhsatı sahibi olmak (maalesef) ayrı bir itibar/imtiyaz argümanıdır. Bu yüzden silah taşıma ruhsatı verilmesi işlemleri merkezi yönetimin elinde önemli bir unsurdur. Nitekim 1990 yılların ikinci yarısında hükümet ortağı bazı siyasi partilerce il/ilçe örgütlerinin oluşumlarında dahi  silah ruhsatı verilmesi işlemlerinin  özendirme ögesi olarak  kullanıldığı bilinmektedir. Halen ülkemizde 596. 495 kişi taşıma, 475.542 kişi de bulundurma ruhsatı olmak üzere toplam 1.072.037 kişi (her 65 kişiden biri) ruhsatlı silah sahibidir[1].

Yönetmelik değişikliği ile esas Yönetmelikte, -uzunca sayılabilecek bir bekleme döneminden sonra- geniş çaplı  bazı değişikliklerin yapılmış olduğu görülmektedir. Bu değişikliklerden en önemlisinin il valilerinin silah taşıma ruhsatı verilmesi konusundaki stratejik öneme haiz  bazı yetkilerinin İçişleri Bakanına verilmiş olmasıdır.

Bilindiği üzere 6136 sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanunun 7. maddesine  göre ateşli  silahları ancak;

a)-Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar, Yasama Organı Üyeleri ile bu görevlerde bulunmuş olanlar,Sözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.