1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Silopi’de polisle YDG-H arasında çatışma!
Silopi’de polisle YDG-H arasında çatışma!

Silopi’de polisle YDG-H arasında çatışma!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, hendekleri kapatmaya giden polis ekipleri ile YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır, 16 kişi yaralandı. Bölgede çatışmalar yer yer sürüyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Edinilen bilgilere göre, polis, Şırnak’ın Silopi ilçesi Başak ve Barbaros mahallelerinde, PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından açılan hendekleri kapatmak için sabah 05.00 sıralarında çalışma başlattı. Zırhlı araç ve iş makineleri ile bölgeye giden polise, önce roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda roketin isabet ettiği iş makinesi kullanılamaz hale geldi. Ardından da polise uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bunun üzerine polis ile YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. Gittikçe şiddetlenen çatışmada, 3 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır, 16 kişi ise yaralandı. Yaralılar, Silopi İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. çok sayıda vatandaş da, hastane önünde toplanmaya başladı.

öte yandan, çatışmaların yoğunlaştığı Başak Mahallesi'ndeki bazı noktalara çok sayıda askeri birlik sevk edildi. çatışmaların yer yer sürdüğü ilçede, esnaf kepenk kapattı, vatandaşlar ise evlerine çekildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.