1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Şimdi DHMİ Müdürü ve müteahhit firma düşünsün
Şimdi DHMİ Müdürü ve müteahhit firma düşünsün

Şimdi DHMİ Müdürü ve müteahhit firma düşünsün

Erzurum Havalimanı pistindeki bakım onarım işinin yetişmemesi Vali Okay Memiş’i öfkelendirdi. Vali Memiş, ''Her hafta takip ettim. 'Yetişecek efendim', 'Yetişiyor efendim', 'Sorun yok efendim' dediler. Bitiremediler. Bunun da bedelini ödeyecekler'' dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün (DHMİ), geçen yıl ihale ettiği Erzurum Havalimanı pistindeki bakım ve onarım işi bitirilemedi. Kış sezonu öncesinde hava yolu ulaşımı hiç bir sistemin bulunmadığı ’acil pist’ üzerinden yapılacak. Görüş mesafesinin 3 bin 300 metre olması halinde uçakların iniş yapabileceği Erzurum Havalimanındaki pist çalışmasının bitirilememesi Vali Okay Memiş’i de kızdırdı.

 

CANLI YAYINDA SÖYLEDİ

 

Radyo Ritm’de gazeteciler Mesut Gülrek ve Orhan Bozkturt’un konuyla ilgili sorularını cevaplayan Vali Memiş, göreve geldikten sonra CAT3-A sisteminin kurulacağı havalimanındaki çalışmalarla yakından ilgilendiğini belirterek, DHMİ yetkilileri başta olmak üzere müteahhit firmayla düzenli olarak toplantılar düzenlediğini dile getirdi.

 

300-400 MİLYONLUK ZARARA YOL AÇTILAR

 

Vali Memiş, “Bu konuyu neredeyse her hafta takip ettim. ‘Yetişecek efendim’, ‘Yetişiyor efendim’, ’Sorun yok efendim’ dediler. Bitiremediler. Göz göre göre bitiremediler. Şu an acil pisti kullanıyoruz. Tabi gece uçuşları ve siste pusta iniş sağlanamıyor. Türk Hava Yolları ile görüştük. Sefer sayılarını düşürmeden uygun saatlere uçak koymalarını istedik. Tabi bir şekilde bu sezon vatandaşlarımızı mağdur etmeden bu sorunun çözümü için elimizden geleni yapacağız. Tabi 30-40 milyon liralık bir ihale ama bu işi bitiremeyenler 300-400 milyon liralık zarara yol açtılar. Ama emin olun gereği yapılacak, sorumlularıyla ilgili gereken yapılacak. Bunun bedelini ödeyecekler” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum