1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Sözde şeyhin cenazesinin kaçak mezardan taşınmasında arbede
Sözde şeyhin cenazesinin kaçak mezardan taşınmasında arbede

Sözde şeyhin cenazesinin kaçak mezardan taşınmasında arbede

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde,hayatını kaybeden ve şeyh olarak tanıtılan Yakup Haşimi’nin, konut arazisine defnedilen cenazesinin taşınması sırasında olaylar çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde,hayatını kaybeden ve şeyh olarak tanıtılan Yakup Haşimi’nin, konut arazisine defnedilen cenazesinin taşınması sırasında olaylar çıktı. Yasa dışı bir şekilde konut arazisine defnedilen Haşimi, mezardan çıkarılarak Kartepe Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı’nda yeniden toprağa verildi.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde vefat ettikten sonra yöneticisi olduğu derneğin karşısındaki boş alana cenazesi izinsiz defnedilen şahsın mezarı, valilik kararıyla kaldırılarak mezarlığa taşındı. Çok sayıda polis ekibinin sevk edildiği defin alanında uzun süre gerginlik yaşandı.
Olay, Kartepe Acısu Mahallesi Esentepe Sokak üzerindeki alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Esentepe Sokak’ta bulunan bir derneğin yöneticisi olan Yakup Tellioğlu, 6 Kasım’da 56 yaşında hayatını kaybetti. Tellioğlu’nun cenazesi Kartepe’de düzenlenen törenin ardından yöneticiliğini yaptığı derneğin önündeki boş alana defnedildi. Resmi olarak Kartepe Fatih Sultan Mezarlığına defnedilmesi gereken cenazenin dernek önüne defnedildiği iddiaları sonrasında başlatılan soruşturmanın ardından Kocaeli Valiliği tarafından cenazenin mezarlığa taşınmasına karar verildi. Kararın ardından gece saatlerinde dernek bahçesine giden çok sayıda polis ve belediye ekipleri ise mezarın kaldırılmasını istemeyen dernek üyeleri ile gerginlik yaşadı.
Dernek üyelerinin araçları ile mezara giden yolun kapatılması sonrasında olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilerek araçların kaldırılması için çalışma başlatıldı. Uzun süren çalışmaların ardından belediye ekiplerince dernek önünden çıkarılan cenaze, Fatih Sultan Mezarlığına defnedildi.

KİMDİR?

Yakup Haşimi ismi son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti aleyhine söylemleri nedeniyle sıkça gündeme gelmeye başladı. Peki, kimdir bu Yakup Haşimi, nerelidir, kaç yaşında ve ne iş yapar? İşte detayları: 

Yakup Hâşimi merkezi Erzurum'da bulunan bir cemaatin liderliğini yapıyor. 

Yakup Haşimi'nin gerçek adı Yakup Tellioğlu'dur. 

Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. 

Gülzâr-ı Hâcegân Dergisi ve aynı isimden dergahlar üzerinden sohbetler veriyor. 

Aynı zamanda Rah-i Aşk Yayıncılık üzerinden de kitap ve CD satışları yapmaktadır.

Yakup Haşimi kimdir nerelidir?

İddialara göre Haşimi çevresine topladığı insanları din üzerinden kandırarak devlete ve hükümete karşı kışkırtıyor.

İstanbul, Ankara, İzmit, Adana, Bursa Aksaray ve Erzurum gibi şehirlerde büyük bir kitleye sahip olduğu ileri sürülen Haşimi'nin 15 Temmuz darbe girişimi esnasında etrafındaki insanların sokağa çıkmasını engellediği belirtiliyor.

Öte yandan Yakup Haşimi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, "fasık" gibi ifadeler kullandığı da iddialar arasında yer alıyor. 

Haşimi'nin etrafındaki insanlara kendisini "Allah tarafından özel olarak seçilmiş kişi" şeklinde tanıtarak şöyle dediği ileri sürülür: "Yanıma iki kişi geldi beni alıp Allah ile Paygamber Efendimiz’in düğününe götürdü. Gitmeden önce gusül abdest aldım. Peygamberimiz gelin gibi bembeyaz giyinmişti. Bana Peygamberimiz’in dizine oturmamı söylediler.

Haşimi’nin 2015 yılında yaptığı bir sohbette PKK terörünü eleştirirken verdiği salık ise dudak uçuklatan cinsten. PKK ile savaş halindeysek bunun bir karşılığı olması gerektiği söyleyen Haşimi, “Bu savaşsa tamam bütün Türkler yanlarında çalışan bütün Kürtleri işten çıkarmalı, özellikle sempatizansa çıkarmalı? Belediyeler oralara yaptıkları tüm yatırımları durdurmalı. Hükümet onlara verdiklerinin hepsini geri almalı. Bunları bu kadar azdıran da hükümet oldu, özgürlük adına bunları azdırdı” diyor.

Hükümetin terörle mücadelesini beğenmeyen Haşimi, düşmanlığını ise şu sözlerle ilan ediyor: Bu saate kadar AKP’yi destekleyen biriydim ama bundan sonra AKP’nin en büyük düşmanıyım. AKP’nin de Tayyip’in de en büyük düşmanıyım. İmkânım nispetinde hodri meydan diyorum. Duacıydım beddua etmeye başladım. Halkı biraz dinleyeceksin hep kafana göre hareket etmeyeceksin.

AKSARAY'DAKİ CEMAATİNE SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Haşimi'nin faaliyet gösterdiği illerden biri olan Aksaray'daki dergahı vatandaşlar tarafından şikayet edildi. 

Aksaraylı vatandaşlar “Aksaray’da Yusuf Hakiki Baba Derneği adı altında faaliyet gösteren dernek bu tarikatın bir uzantısıdır. A. D. isimli Çankırılı bir zat bu derneğin başkanı. Aksaray’da 150’ye Yakın bu derneğe gidenler var. Biz istiyoruz ki bu sapkın tarikatın gerçek yüzü ortaya çıksın. Bizler bildiklerimizin hepsini 17 Aralık’ta Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak anlattık. Bizlerin söylediklerinden daha fazlasını öğrenmek isteyenler ‘Tacizci Şeyh Yakup Haşimi’ ismini internette arattırarak Youtube’de genç çocukları nasıl taciz ettiğini dinleyebilirler” iddiasında bulunuyor.

CEMAATİNDEN BİR KİŞİNİN YORUMU

Öte yandan Yakup Haşimi'nin cemaatiyle ilgili söylentileri kendi cemaatine katılan isimlerden biri olduğu öğrenilen bir vatandaş şunları söylüyor: 

Ben ahmet ali yıldırım 3 tane üniversiteye gittim, babam oldukça başarılı bir ticaret adamı elhamdulillah, aklımız var kuranı biliyoruz, sünneti biliyoruz, bu cemmatteki insanlar ne birgün bizden para istedi, nede ben dar pantolonlarla geliyorum diye bana hiç bir laf etmedi. Burda herkez Allah için birşeyler yapmak amacı ile bulunuyor, yakub efendi istanbulda 6 sene kapı komşumuzdu elhamdülillah, bacım ve ana efendimin ailesi ile oldukça yakın görüşürler, hiç bir vakit efendim yanınında birisi olmadan ailemdeki hanımlara selam bile vermedi Allahıma yemin olsunki bunların hepsi suçlama, Benim görüşüm efendi, bir şeyh gibi degil, vallahi billahi cok vefakar bir dost gibi davrandı bana, Allah herkezi böyle güzel dostlarla tanıştırsın inşallah, Efendi hic bizaman telliogullarından oldugunu saklamiyorki zaten sohpette bir of'lu birisiyle tanistigi zaman kendisi söylüyor.  Yazılanların hepsi çarpitma Bunlar yoldan çıkıp böyle davranışlar sergileyince kocaları, cocukları, hanımları bunları sildigi icin nasıl olurda çamur atarız diye uğraşan karakter yoksunu kişiler Gelin görün, insanlar çay icer, sohpet eder ibadet eder Allah içinde sizi sever, sana ne para ver derr, ne sakal bırak der Kimseyi yemiyolar orda Binlerce kişi tanıdım ama ömrümde öyle dostlar görmedim.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum