1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sport Otel Kamuoyuna Tanıtıldı
Sport Otel Kamuoyuna Tanıtıldı

Sport Otel Kamuoyuna Tanıtıldı

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar, "Türk Kızılayı’nın malı kesinlikle peşkeş çekilmemiştir” dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar, "Türk Kızılayı'nın malı kesinlikle peşkeş çekilmemiştir" dedi.

TKF Başkanı Erol Yarar, Erzurum'da başlayacak Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası öncesi, Palandöken ilçesinde, TKF tarafından Türk Kızılayı'ndan kiralanarak "Sports Otel" adı verilen otelde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, TKF Başkan Vekili Fatih Kıyıcı, TKF yöneticileri ile Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy da katıldı.

Burada konuşan Erol Yarar, amaçlarının Türkiye'de kayak sporunu geliştirmek olduğunu söyledi.

Kiraladıkları otele ilişkin medyada yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Yarar, "Türk Kızılayı'nın malı kesinlikle peşkeş çekilmemiştir. Bu haberlerin tamamı yanlış. Biz aylık 65 bin lira gibi büyük bir parayla bu oteli kiraladık. Kayak federasyonu olarak herkesten fazla ücret vererek bu oteli tuttuk, çünkü biz kamu müessesesiyiz. Türk Kızılayı da kamu müessesesi. Ben para kaybetsem kim kazanıyor, Türk Kızılayı kazanıyor. Türk Kızılayı kime hizmet ediyor, millete." ifadelerini kullandı.

Otel hakkında bilgi veren TKF BaşkanI Erol Yarar, federasyonun aldığı ve işlettiği otellerin sporcu odaklı çalışacağını vurguladı. "Sporcu odaklı kayak otelleri geliyor" diyen Yarar, şöyle konuştu:

"Kızılay'ın Türkiye Kayak Federasyonu'na kiraladığı Erzurum Palandöken'deki kayak oteli, içerisinde yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda Sport Otel adı ile kapılarını hem sporculara hem de kayak severlere açtı.

Kastamonu Ilgaz Dağı'ndaki otelimizle başladığımız otelcilik girişimimize Bursa Uludağ'daki Otel, Erzurum Kule Otel ve Erzurum Palandöken Sport Otel ile devam ediyoruz. Sporcu odaklı oteller yaratmak için başlattığımız girişimlerimizde, sporcu ihtiyaçları gözetilerek eklenen alt yapılarla bu sene otel sayımızı 4'e yükselttik.

Bursa Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı olan dağ otelini, 10 yıllığına devralarak 60 olan yatak kapasitesini 1 aylık çalışmanın sonucunda 100'e çıkarttık. Seneye ise 150 yatağa yükseltilecek olan otelde, yapılan alt yapı çalışmaları ile sporculara uygun fiyatlarla kamp ve antrenman yapma imkanı sağlıyoruz.

Uludağ tarihinde ilk: Gece kayağı

Bursa'daki sporcuların antrenman yapmasına yönelik, yine Bursa Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün çalıştırmakta olduğu lift ve pisti devralarak burada sürekli antrenman yapma imkanı sağlamaya başladık. Ayrıca Uludağ tarihinde bir ilke imza atarak pistleri aydınlattık. 70 yıldır ilk kez geceleri de sporculara antrenman yapma imkanı sağlamış olduk. Uludağ'da 1 günlük skipass fiyatı 120 TL iken, lisanslı sporcularımız otelimizde günlüğü 175 TL'ye 3 öğün yemek + skipass + gece konaklama yapabilecekler. Milli takım sporcularımıza ise tüm otellerimiz tamamen ücretsiz. Yani artık sporcular nerede kamp yapacağız sıkıntısı yaşamadan, öncelik her zaman onların olacak ve onların ihtiyaçları gözetilerek hazırlanacak özel alt yapılı otellerde uygun fiyata konaklayarak antrenman yapma imkanı bulacaklar. Onlardan kalan yerlerimizde de kayak severlere uygun fiyata kayak tatili yapma imkanı sağlayacağız.

Kastamonu Ilgaz, Bursa Uludağ ve Erzurum Kule Otel'de olduğu gibi uygun fiyata ulaşılabilir kayak taili için Kızılay'dan kiralanan Erzurum Palandöken Spor Otel'de, 44 oda ile 160 kişiye konaklama imkanı sunuluyor. Otelimizde 200 kişi kapasiteli restoranının yanı sıra hamam ve sauna da bulunmaktadır. Gerek toplantıların gerekse gala yemeklerinin yapılabileceği otelimizde acımız, ulaşılabilir ücretlerle herkese kayak tatili yapma imkanı sunmaktır.

21 ülke kıyasıya yarışacak

PyeongChang Kış Olimpiyatları öncesi son kota alma puan toplama yarışı olan Snowboard SBXDünya Kupasına; Türkiye, Almanya, Fransa, Kanada, Norveç, Finlandiya, Hollanda, Romanya, İspanya, Amerika, Polonya, Rusya, İtalya, Çekya, Andorra, Arjantin, Avusturalya, Avusturya, Bulgaristan, Yeni Zellanda ve İsviçre'den katılacak66'sı erkek ve 31'i kadın sporcu olmak üzere 97 boardercross yarışmacısı katılacaktır. Ülkemizi Cem Boydak ve İkbal Yılmaz'ın temsil edecektir. Kıyasıya rekabetin yaşanacağı yarışma, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek. Haftalarca süren çalışmaların sonucunda oluşturulan pistlerde kıran kırana bir yarış izleyeceğiz." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.