1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Suriye'de İsrail jeti düşürüldü!
Suriye'de İsrail jeti düşürüldü!

Suriye'de İsrail jeti düşürüldü!

İsrail, Suriye’den havalanan ve İran’a ait olduğu belirtilen İHA’nın İsrail’in hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürüldüğünü duyurdu.

A+A-

Erzurum Güncel- Ayrıca Suriye’de İran’a ait hedeflere saldırı düzenlendiği belirtildi. Reuters ve Suriye devlet televizyonunun geçtiği son dakika habere göre, olayın ardından Suriye'nin İsrail uçağı düşürdüğü açıklandı. Uçağın ise, İsrail sınırları içerisine düştüğü ve pilotların paraşütle sağ olarak yere indiği ve hastaneye kaldırıldıkları aktarıldı.

Bölgede tansiyonun bir anda fırlamasına yol açan olay, bu sabah saatlerinde gerçekleşti. İsrail, F-16'sının düştüğü ve pilotların yaralı olarak kurtulduğu duyuruldu.

İsrail medyası, Suriye tarafından fırlatılan füzelerin ülkenin kuzeyinde kırmızı alarm sirenlerin çalmasına yol açtığını bildirdi. Sirenlerin çaldığı ilk yer, Golan Tepeleri'ndeki Beyt Şean oldu, ardından diğer yerlerde siren sesleri duyuldu. Sınırda yaşayan bölge sakinleri, son yarım saatte çok sayıda patlama sesi duyduklarını aktardı.

Reuters'ın ismini açıklamadığı bir Suriye hükümet yetkilisi de "İsrail düşman unsuru şafakta ülkemizin iç kesimlerindeki askeri üslerden birine karşı yeni bir saldırganlık sergiledi. Hava savunma sistemlerimiz buna karşı çıktı ve birden fazla uçağı vurduk" diye konuştu.

DVppwvGXcAAITTm

İSRAİL ORDUSU DOĞRULADI

İsrail ordusu, Suriye'de bulunan "İran hedeflerine" saldırı düzenlerken jetlerinin uçaksavar ateşiyle hedef alındığını ve bir F-16'nın düştüğünü açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'den kalkan İran yapımı bir insansız hava aracı, İsrail topraklarına girmek isterken ordu tarafından düşürüldü. Buna karşılık savaş uçaklarımız, Suriye'deki bazı İran hedeflerini vurdu. Saldırı sırasında uçaksavarlar İsrail jetlerini hedef aldı. Jetlerimizden biri düştü." ifadelerine yer verildi.

1

PİLOTLAR HASTANEDE

Düşen uçaktaki pilotların uçaktan atlayarak İsrail topraklarına indiği ve hastaneye nakledildiği bildirilen açıklamada, olayın araştırıldığı belirtilerek, "İran saldırısını ve Suriye'nin verdiği karşılığı İsrail'in egemenliğinin şiddetli bir ihlali olarak görüyoruz. İsrail ordusu olayları izliyor, değerlendirme ve zorunluluklara göre tüm harekatlara hazır." denildi.

2

İSRAİL, İRAN VE SURİYE'YE AİT 12 NOKTAYI VURDU

İsrail Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Suriye'de İran ve Esed rejimine ait 12 noktanın vurulduğunu açıkladı. İsrail, iç savaşın sürdüğü Suriye'ye son yıllarda çok sayıda füze saldırısı düzenledi ve birçok askeri hedef vurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.