1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Taliban'dan korkunç infazlar! Cesetleri vince asıp Afgan halkına izlettiler
Taliban'dan korkunç infazlar! Cesetleri vince asıp Afgan halkına izlettiler

Taliban'dan korkunç infazlar! Cesetleri vince asıp Afgan halkına izlettiler

Dün Taliban'ın kurucularından olan Molla Nooruddin Turabi'nin, ''Hırsızların elleri kesilecek, ama bunu meydanlarda yapmayacağız'' sözlerinden bir gün sonra Afganistan'dan kan donduran bir haber dünya manşetlerine taşındı.

A+A-

Erzurum Güncel- Görgü tanıklarının iddiasına göre, ülkenin Herat kentinde bulunan meydana vinçlere asılı dört erkek cesedi getirildi. Söz konusu kişilerin adam kaçırma olayına karıştığı öne sürüldü.

Taliban'ın kurucularından ve şu anda hapishanelerden sorumlu kişi olan Molla Nooruddin Turabi'nin Associated Press'e verdiği demeç hala konuşulurken, ülkeden dünyayı şoka uğratan görüntüler geldi.

Molla, hırsızların cezası ağır olacak ve elleri kesilecek demiş ancak bunların halka açık bir şekilde yapılmayacağını söylemişti. Bugün gelen görüntülerde ise Afgan halk, vince asılı cesetleri izledi.

CESETLER MEYDANA GETİRİLDİ

Herat kentinde eczane işleten ve Associated Press'e konuşan Vezir Ahmed Seddiqi, meydana dört ceset getirildiğini ve üç cesedin teşhir edilmek üzere şehrin diğer meydanlarına taşındığını söyledi.

tal

Seddiqi ayrıca, Taliban'ın meydanda yaptığı açıklamada, dördünün bir adam kaçırma olayına karışırken yakalandığını, polis tarafından öldürüldüğünü Taliban'ın da cesetleri vince asarak dolaştırdığını kaydetti.

Taliban, 15 Ağustos'ta Kabil'i işgal ettiğinden ve ülkenin kontrolünü ele geçirdiğinden beri, Afganlar ve dünya, 1990'ların sonundaki sert kuralların yeniden uygulanıp uygunlanmayacağı merak ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.