1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Tecrübeli otelciden 'Uludağ' sitemi!
Tecrübeli otelciden 'Uludağ' sitemi!

Tecrübeli otelciden 'Uludağ' sitemi!

Uludağ’daki işletmeler, 1 Aralık itibariyle farklı tarihlerde kapılarını açmaya hazırlanıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- İşletmeler yeni sezon hazırlıklarını tamamlarken, dağ genelindeki bazı eksiklikleri de dile getirdi. Bof Hotels Turizm Genel Koordinatörü Altuğ Kargı, Uludağ'ın ihmal edildiğini söyledi

 

Uludağ, 'üvey evlat' muamelesi gördü

Hürriyet Yazarı Serhat Tezcan'a değerlendirmelerde bulunan Kargı, özellikle bölgenin tercih edilme oranının yükseltilmesi konusunda çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Kargı şu ifadeleri kullandı: “Uludağ, üvey evlat muamelesi görmüş diye düşünüyorum. 6 yıl Erzurum’da bir 5 yıldızlı otelin genel müdürlüğünü yapmış birisi olarak çok rahatlıkla gözlemleyebiliyorum. Erciyes’in 5 yıl önceki durumu ile şimdiki durumu arasında dünya kadar fark var. 2011 Üniversite Kış Oyunları öncesi ile şimdiki Erzurum’u mukayese ettiğimizde buz sporları, kayak sporları ve yüksek irtifa kamplar açısından inanılmaz bir sıçrama sağlandı. 1979’dan beri Uludağ’a kayak yapmaya gelen bir kişi olarak, buraya geldiğimde büyük hayal kırıklığına uğramadım desem yalan söylemiş olurum. İkinci bölge dışında çok yatırım yapılmamış olduğunu gördüğümden dolayı büyük üzüntü duydum. ‘Denizde kabaran sular, denizde bulunan tüm tekneleri havaya kaldırır’. Ben, buna inanıyorum. Burada gerçekten değerli önemli yatırımlar var”

Kış ve yaz turizmi çeşitlendirilmeli

Bölgenin kış ve yaz turizmi açısından çeşitlenmesi gerektiğinin altını çizen Kargı, rakip olarak sayılabilecek birçok merkezin bu konuda yoğun çalışma ve lobi faaliyetlerinin bulunduğunu kaydetti. Palandöken, Kartalkaya, Sarıkamış ve son dönemde çok fazla konuşulan Ergan’ın bu pozisyonda olduklarını belirten Kargı, “Bursa gibi hemen yanı başımızda çok değerli bir ilimiz var. Gezilecek görülecek tarihi yerler bulunuyor. 30 kilometre farkla tabiat, doğa ve ağaçlarla zenginleştirilmiş bir kayak merkezi burada yer alıyor. Bunun değerlendirilmesi, daha fazla ön plana çıkarılması, yurt içinde reklamlarının artırılması, aynı zamanda yurt dışında da tanıtım faaliyetlerinde bulunularak, turizm çeşitliliğini artırmak gerekiyor. Yaz dönemlerinde de bu tür yerler arayan takımlar Uludağ’a davet edilmeli. Misafir taleplerinin artırılarak, buradaki otellerin bir şekilde 12 ay boyunca yaşamasının sağlanması gerekiyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.