1. HABERLER

  2. SPOR

  3. TFF Başkanı Özdemir: Süper Lig'in 12 Haziran'da başlaması için 18 kulüp mutabakata varmış durumda
TFF Başkanı Özdemir: Süper Lig'in 12 Haziran'da başlaması için 18 kulüp mutabakata varmış durumda

TFF Başkanı Özdemir: Süper Lig'in 12 Haziran'da başlaması için 18 kulüp mutabakata varmış durumda

TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Süper Lig'in 12 Haziran'da başlaması için 18 kulüp mutabakata varmış durumda." dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)  Başkanı Nihat Özdemir, "Süper Lig'in 12 Haziran'da başlaması için 18 kulüp mutabakata varmış durumda." dedi.

Özdemir, "7 kulüp gelecek sezonun 21 takımla oynanması yönünde talepte bulundu." diye konuştu.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüpler Birliği ile toplanacağını açıklamıştı. Daha önce alınan bu kararla birlikte TFF ve Kulüpler Birliği arasındaki kritik toplantı sona erdi.

Video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantıda; TFF Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil ile TFF Yönetim Kurulu üyeleri ve kulüp başkanları katıldı.

Nihat Özdemir ve Mehmet Sepil'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

7 kulüp önümüzdeki sezon 21 takımla oynanması yönünde talepte bulundu. Bu sezon düşme olmaması için bize başvuruldu. TFF konuyu değerlendirecektir. Süper Lig'deki 18 kulübümüz ile maçların 12 Haziran'da başlaması için anlaştık.

Koronada başarılıyız. Sadece Avrupa'da değil dünyada örnek bir ülkeyiz. İnşallah başlayan liglerimizde de kulüplerimiz gereken önlemleri alacaktır. Herhangi bir sporcumuz ve futbol adamımızın virüse yakalanmaması için gereken her şeyi yapacağız. Ligleri oynayarak sonlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapma konusunda kulüplerimiz ile hemfikir olduk.

TAKIM SAYISI 21'E Mİ ÇIKACAK?

Kesin karar 28 mayıs'ta verilecek. Bu sezon Süper Lig'de düşme olmaması ve gelecek sezonun 21 takımla oynanması için 7 kulübümüzden başvuru aldık. Bu başvuruları değerlendireceğiz.

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil'in açıklamaları şu şekilde:

Pandemi çok yakından izleniyor ama ülkemizde bu durum çok iyi gidiyor. Beklentimiz bunun devam etmesi ve liglerin hayırlısıyla başlaması. Deplasmana gidecek takımlar var. Seyahat koşullarının 12-13 Haziran'a kadar oluşması gerekiyor. En son bize bunun tarihini ne zaman teyit edebilirsiniz dedik. 29 Mayıs'ta son kararın 12-13-14 Haziran olacağı söylendi.

THY'den yardım istenmesini, federasyondan uçak gibi yardımlar istedik. 7 kulüp ligden düşmeyle ilgili pandemi dolayısıyla endişelerini dile getirdiler. Bu sene düşmenin kaldırılmasını isteyip başvuruda bulunacaklarını söylediler. Bugün de başvurularını yapmış oldular.

Başkan unuttu sanırım, ben söyleyeyim. 5 oyuncu kararı için çalışma yapıldığının bilgisini verdi başkan. Avrupa'da olduğu gibi 5 yedek oyuncu için çalışmalar yapılıyor.

Şubat ayı sonu, Mart ayının başından beri kulüplerin kasasına giren para yok. Digitürk'ün de yayın akışını kesmesi sonucu kulüpler için çok vahim bir hal meydana geldi. Bu endişelerimizi dile getirdik. Sadece Süper Lig kulüpleri değil diğer kulüplerimiz de bu zorlukları yaşıyor. Bu zorluktan nasıl çıkarız diye görüşmelerimiz oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.