1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. The Guardian'dan büyük skandal! 'Vur-kaç' taktiği ile savaşın
The Guardian'dan büyük skandal! 'Vur-kaç' taktiği ile savaşın

The Guardian'dan büyük skandal! 'Vur-kaç' taktiği ile savaşın

TSK ve ÖSO'yu karalama ve dünyanın gözünde Zeytin Dalı Harekatı'nı 'kötü' olarak göstermeye çalışan Batı medyası bu seferde başka bir skandala imza atarak terör örgütüne 'vur-kaç' taktiği ile savaşması için yol gösterdi.

A+A-

Erzurum Güncel- ABD destekli terör örgütü PKK/PYD'nin Batı'daki en büyük medya destekçilerinden İngiliz Guardian gazetesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin kent merkezini savaşamadan korkup kaçan teröristlerden ele geçirmesi sonrası terör örgütü PKK/PYD'nin TSK ve ÖSO'nun karşısına çıkamadığı için 'vur-kaç' taktiğine başvuracağını öne sürdü. 

Gazetenin Orta Doğu Muhabiri Martin Chulov imzalı habere göre, terör örgütü PKK/YPG'li teröristlerin çoğu kaçarken TSK ve ÖSO'nun kıskaca aldığı az sayıda terörist "vur-kaç tekniğini deneyecek. 

Afrin kent merkezinin 24 saatten kısa sürede düştüğüne dikkat çekilen haberde, Batı medyasının terör örgütü propagandaları ile buranın ancak uzun ve zorlu bir abluka sonucu alınabileceği beklentisinin ve ABD'nin yanlış ata oynadığının anlaşıldığı belirtildi.

Guardian'ın haberinde terör örgütü PKK/PYD'nin ABD'nin desteği ile mukavemet gösterememesi bölgede bulunan yerli unsurlar ÖSO  ve İdlib'te bulunan muhaliflerin Kuzey Suriye'de ellerini güçlendirdi. Terör örgütüne Batılı asker ve silah yığınağı yaparak bel bağlayan Batı bu kadar hızlı çözülme karşısında Suriye politikalarında değişiklik yapmaya hazırlanıyor. 

Batı medyasının 'yere izmarit bile atmayan' ve 'barışçıl lgbt'liler' olarak gösterdiği terör örgütü PKK/PYD'nin halka yaptığı zulümleri gizlemeye çalışmasının ardından 'vur-kaç' taktiği ile savaşma aklını vermeleri ile objektif habercilikten 'tetikçi' medyaya geçtiklerini gösterdiler.

Türkiye'nin Afrin'in düşmesiyle Suriye'nin kuzeyinde avantaj sağladığı görüşüne de yer verildi.

Tel Rıfat ve Membiç'e kaçan terör örgütü PKK/PYD mensupları ABD'yi bölgede satarak Rusya'dan yardım istediler fakat Moskova'nın bu çağrıyı reddettiği hatırlatıldı.

"Rusya ve ABD daha önce Türkiye'nin bölgede alan açması ve dengelerinin bozulmaması için terör örgütü PKK/YPG'yi desteklemiş ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert çıkışı ile  Ankara'yla ilişkileri korumak amacıyla Zeytin Dalı Harekatı'na karşı harekete geçemediler.

Haberde "Rusya ve Türkiye, Suriye üzerinden kendilerine bir yerleşme alanı bulmuşken, Ankara ve Washington arasındaki terör örgütü PKK/YPG açmazı ise sürüyor." denildi.Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.