1. HABERLER

  2. GENEL

  3. THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı helallik istedi: Düğüne gittim
THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı helallik istedi: Düğüne gittim

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı helallik istedi: Düğüne gittim

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, memleketin dört bir yanı alevler içindeyken düğüne gittiğini açıkladı. Aşçı'nın düğün açıklamaısı büyük tepki çekti.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye'nin birçok noktasında orman yangınları sürerken, THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın sözleri büyük tepki çekti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün THK'yı aradığını fakat hiçbir yöneticiye ulaşılamadığını açıklaması üzerine Aşçı, CNN Türk canlı yayına bağlandı. Düğüne gittiğini açıklayan Aşçı, "Arayanlar hakkını helal etsin" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, uçak kiralamak için Türk Hava Kurumu'nu (THK) aradı. Gürün, kendisine "Şu anda hiçbir yöneticiye ulaşamayız" cevabın verildiğini açıklaması üzerine THK tepkilerin odağına yerleşti. Tepkiler üzerine THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, CNN Türk canlı yayınına bağlandı.

"DÜĞÜNE GİTTİM"

"Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek durumunda kaldım" diyen Aşçı'nın sözleri sosyal medyadan büyük tepkiye yol açtı.

"Arayanlar hakkını helal etsin" diyen Aşçı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kendisini aradığını belirterek Kılıçdaroğlu'ndan da özür diledi.

T24'ün haberine göre de CHP'li belediyelerin Türk Hava Kurumu'nun kullanılmayan uçaklarını kiralaması formülü üzerinde durduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun "Türk Hava Kurumu kullanmıyor, gerekirse belediyeler kiralar kullanır" diyerek THK'yı aradığı, ancak geri dönüş alamadığı belirtildi.

"15:30'DAN SONRA BURADA KİMSE KALMIYOR"

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün, kayyum yönetimindeki THK'yi uçak kiralamak için aradığını, ancak çıkan görevliden 'Burada kimse yok. Herkes saat 15.30'da çıktı. Yarın sabah arayın' cevabını aldığını açıklamıştı.

Halk TV canlı yayınına bağlanan Gürün, şunları kaydetmişti

"O kadar kötü şeyler oluyor ki her yerde yangın haberleri almaya başladık. Üç helikopter görevlendirildi. Hava kararınca görevlerini yapamaz hale geldiler ama onlar yeterli değil. Yangın uçaklarının çok daha etkili olduğunu biliyoruz. Bodrum’daki yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Bu yangınların hepsi orman içi yangını, hava karardığında yukarıdan orman yangınına müdahale etkili olmuyor."

Gürün, Türk Hava Kurumu'nu bir yetkiliyle görüşmek için aradıklarını "Yarın sabah görüşebilirsiniz. 15.30’dan sonra burada kimse kalmıyor" cevabını aldığını söylemişti.

"KİM UÇMAK İSTİYORSA UÇSUN"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, THK'nin yangın söndürme uçakları ile ilgili "Kim uçmak istiyorsa uçsun bunlarla. Benim THK'ye bir lira borcum yok. Biz kamu kurumuyuz, bu iş çocuk oyuncağı değil. Benim teşkilatım bunlarla uçmak istemiyor, nokta.

Memuriyeti olanlar diyor ki 'Ben bu uçağa binmem.' 'Bineceksin' dediğin zaman, 'Memuriyetten atın beni yine de binmem.' diyor. Bu uçaklar belge üzerinde ne olursa olsun, emniyetli olarak addedilmiyor. Hele ki bu saatten sonra devletin bir bakanı 'Biz bu uçakları emniyetli bulmuyoruz.' demiş, konu bitmiştir." açıklamasını yapmıştı.

"KİŞİSEL HIRSLAR YÜZÜNDEN HANGARLARDA"

Bu arada eski Türk Hava Kurumu yöneticisi Bayram Duman da orman yangınlarının yaşandığı sırada THK'nın uçaklarının bekletildiğini söylemişti.

Duman, şunları kaydetmişti: "Bizim uçaklarımız kişisel hırslar yüzünden hangarlardan çıkarılmıyor oysa bu yangınları biz bir saatte söndürürdük."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.