1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Torunundan İsmet İnönü'ye tepki çeken suçlama
Torunundan İsmet İnönü'ye tepki çeken suçlama

Torunundan İsmet İnönü'ye tepki çeken suçlama

Osmanlı padişahlarından 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, Türkiye'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ülkeye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine "Bunun bir bedeli var" diyerek mücevherlerini aldığını ileri sürdü.

A+A-

Erzurum Güncel- Sputnik Türkiye'nin haberine göre 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, katıldığı bir konferansta Fransa'da yaşayan Abdülhamid ailesiyle eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü arasında geçtiğini iddia ettiği bir görüşmeyi anlattı.

Osmanoğlu, İnönü'nün Türkiye'ye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine "Bunun bir bedeli var" dediğini ve ellerindeki mücevherleri aldığını iddia etti.

Embedded video

dokuz8HABER@dokuz8haber

2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, İsmet İnönü'nün Türkiye'ye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine 'Bunun bir bedeli var' dediğini ve ellerindeki mücevherlerini aldığını iddia etti.

238

548 people are talking about this

Twitter Ads info and privacy

İnönü'nün Paris'te görüştüğü Abdülhamid'in eşinin mücevherlerini alıp Türkiye'ye döndüğünü ileri süren Osmanoğlu, mücevherlerin İnönü'nün eşi Mevhibe İnönü'nün üzerinde görüldüğü söyledi.

İddialarıyla ilgili hiçbir belge sunmayan Osmanoğlu, söz konusu görüşmenin bir mektupta geçtiğini belirtti.

HAYRİ İNÖNÜ: BÜYÜKBABAM SİNİRLENDİĞİ ZAMAN 'HADİ CANIM SEN DE' DERDİ

Osmanoğlu'nun sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı. İsmet İnönü'nün torunu Hayri İnönü, "Rahmetli Demirel'in bir lafı vardı 'İftiranın yakışanından korkacaksın' diye. Büyükbabam İsmet İnönü de sinirlendiği zaman 'Hadi canım sen de' derdi" ifadelerini kullandı.

Gazeteci İsmail Saymaz da savcıları göreve çağırarak, "Cumhuriyetin kurucularına hırsız deniyor ve iftira atılıyor. Siz hangi güne 'cumhuriyet' savcısısınız?" diye sordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.