1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. TRT'nin yeni dizisinde Atatürk'ü canlandıracak isim belli oldu
TRT'nin yeni dizisinde Atatürk'ü canlandıracak isim belli oldu

TRT'nin yeni dizisinde Atatürk'ü canlandıracak isim belli oldu

TRT'nin merak edilen dizisi Ya İstiklal Ya Ölüm'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracak ismin kim olduğu belli oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- TRT'de ekranlara gelecek Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinin detayları merak ediliyordu. Ya İstiklal Ya Ölüm'ün 1. bölümünün ilk fragmanı yayımlandı. Milli Mücadele dönemini anlatacak olan yeni dizi İstanbul’un işgal edilmesi ile kenetlenen bir milletin 1. Meclisi açma iradesinin anlatılacağı dizinin ilk tanıtımı nefes kesti.

YAYIN TARİHİ AÇIKLANDI 

Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak hazırlanan TRT'nin ilk projelerinden biri olan 'Ya İstiklal Ya Ölüm' dizisinin yayımlanacağı tarih açıklandı. İlk bölümü, İstanbul'un işgalinin yüzüncü yılı olan 16 Mart 2020'de yayınlanacak dizinin 6'ıncı ve son bölümü ise TBMM'nin açılışının yüzüncü yılı olan 23 Nisan haftasında ekranlarda olacak.  

ÜNLÜ OYUNCU CANLANDIRACAK 

Ya İstiklal Ya Ölüm'ün oyuncu kadroları belli olurken, Mustafa Kemal Atatürk rolünü ise ünlü oyuncu İlker Kızmaz'ın canlandıracağı öğrenildi. Dizi kadrosunun diğer oyuncuları ise Birkan Sokullu, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Melis Sezen, Hilmi Cem İntepe, Rıza Kocaoğlu, Umut Karadağ, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Mehmet Özgür, Serkan Ercan gibi isimler yer alıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.