1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. TSK, Akdeniz’de yeni tatbikata hazırlanıyor
TSK, Akdeniz’de yeni tatbikata hazırlanıyor

TSK, Akdeniz’de yeni tatbikata hazırlanıyor

Türk Deniz Kuvvetleri, Yunanistan başta olmak üzere gaz çetesinin gerilimi tırmandırdığı Doğu Akdeniz'de yeni bir eğitim faaliyeti icra edecek.

A+A-

Erzurum Güncel- Libya açıklarında eğitim yapmak için NAVTEX ilan eden Türk Donanması, eğitim alanlarının adını Barbaros, Turgut Reis ve Çaka Bey olarak açıkladı.
Hava ve Deniz Kuvvetleri, geçen ay da Doğu Akdeniz'de dev bir tatbikata imza atmıştı.

“BÖLGENİN HÂKİMİ BİZİZ”
17 uçak ve 8 fırkateyn ile korvetin katıldığı müşterek eğitim ile Akdeniz’de hava ve deniz sahasını kapatan Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgedeki hâkim gücü bir kere daha ilân etmişti. Gidiş ve dönüş toplam 4 bin kilometrelik rota boyunca gerçekleşen ve yaklaşık 8 saat süren tatbikat uluslararası kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

MESAJ “GAZ  ÇETESİ”NE
Son dönemlerde savaş tehditlerine varan yüksek gerilimin yaşandığı Doğu Akdeniz’deki Türk donanmasının etkin görev ve varlığını Türk savaş uçaklarıyla destekleyen bu faaliyetler, oldu-bitti girişimleri karşısında savaş çığırtkanlarına gambot diplomasisiyle verilen önemli bir cevap niteliği taşıyor.
Söz konusu tatbikatların dost ve düşman ülkeler için mesaj taşıdığını belirten uzmanlar,  Türkiye’nin 24 saat içerisinde harekâta hazır olabileceğini gösterdiğini kaydediyor. Uzmanlar, bu faaliyetlerin muhatabının Doğu Akdeniz’deki “gaz çetesi” olduğunu vurguluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.