1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Tunceli-Erzincan yolu 6 gündür kapalı!
Tunceli-Erzincan yolu 6 gündür kapalı!

Tunceli-Erzincan yolu 6 gündür kapalı!

Tunceli-Erzincan arasındaki yol 6 günden bu yana kapalı. Bu iki ilden diğerine gitmek isteyenlerin alternatif olarak kullanabilecekleri yollar ise Elazığ ve Elazığ'ın Kovancılar İlçesi... Ancak bu durum, gidilecek mesafeyi 4 kata yakın artırıyor. Öte yand

A+A-

Erzurum Güncel- Tunceli-Erzincan yolu 6 gündür kapalı. Her iki il arasında tek bir ulaşım aracı kullanılamıyor. Normal zamanlarda, Tunceli’den Erzincan’a veya Erzincan’dan Tunceli’ye ortalama 2,5 saate gidilebiliyor.

 
ALTERNATİF ULAŞIM KOVANCILAR üZERİ
Ancak mevcut yol kapalı olduğu için alternatif bir yol kullanılabiliyor. Bu da, Erzincan’dan Kovancılar’a veya Elazığ’a giderek Tunceli’ye ulaşılabiliyor. Benzer şekilde Tunceli’den Erzincan’a gitmek isteyen bir kişi de aynı yolu kullanmak zorunda.

PATLAYICILAR NEDENİYLE KAPALI

2,5 SAATLİK YOL 9 SAATE GİDİLEBİLİYOR
Alternatif olarak kullanılan yol ise ortalama 9 saat sürüyor. Hurriyet.com.tr’ye bilgi veren Erzincan ve Tunceli’de faaliyet gösteren otobüs firması yetkilileri, yolun ne zaman açılacağı konusunda ise bir bilgilerinin olmadığını aktardı.
Aynı kaynaklar, kapalı yol nedeni ile yolcuların ciddi sorunlar yaşadığını kaydetti.


Alternatif olarak kullanılabilecek yollardan ilki şöyle: Erzincan'dan Erzurum'a; Erzurum'dan da ilçesi çat'a, buradan da Bingöl Karlıova'ya gidiliyor. Karlıova'dan da Bingöl merkeze oradan da Kovancılar'a (Elazığ) gidiliyor. Kovancılar'dan da Tunceli'ye gidilebiliyor. Bu yıl 6-6,5 saat kadar sürüyor.

Alternatif olarak kullanılan bir diğer yol ise şöyle: Erzincan-Sivas-Gürün-Malatya-Elazığ-Tunceli… Bu yıl ise 9-9,5 saat sürüyor.

TIR FİRMALARI İçİN EK MALİYET
DHA Tunceli muhabiri Ferit Demir, kapalı olan yol nedeni ile ciddi ekonomik kayıpların da yaşandığına işaret etti. Demir, Karadeniz'den Akdeniz veya Güneydoğu illerine gitmek isteyen TIR şirketlerinin, Tunceli-Elazığ yolunun kapalı olması nedeni ile ortalama 6 saat daha fazla yol kat ettiklerini aktardı. Demir, bu durumun, anılan bölgede yol üstünde bulunan işletmeler için de gelir kaybına yol açtığın işaret etti.


VALİLİK: TUZAKLANMIŞ PATLAYICILAR VAR
Tunceli Valiliği ise dün yaptığı açıklamada, PKK’lıların beş gün önce yol kesip araçları yakmasının ardından kapanan Erzincan karayolunda tuzaklanmış patlayıcılar bulunduğunu belirterek, karayolunun bu nedenle kapalı olduğunu açıklamıştı.

KARS’A TREN SEFERLERİ DE İPTAL
Kars'ın Sarkamış ilçesine bağlı Soğanlı mevkisinde geçen 30 Temmuz günü yük trenine yapılan bombalı saldırı sonucu Kars tren seferleri iptal edildi. Ankara'dan Sivas üzeri Erzurum'a gelen Doğu Ekspresin yolcuları, Kars'a midibüsle gönderiliyor. Biletlerin daha önce satılması nedeniyle vatandaşları mağdur etmemek için Erzurum- Kars arasını karayolu ile sağladıklarını belirten yetkililer, "Gişelerden Kars'a bilet satışını durdurduk. Erzurum-Kars arası trenle 9 lira. Biz karayolu ile göndermek için kişi başına 25 lira ödüyoruz" dedi.(DHA)

 

 

 Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.