1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Türk savaş uçakları YPG'yi vuruyor!
Türk savaş uçakları YPG'yi vuruyor!

Türk savaş uçakları YPG'yi vuruyor!

Afrin'deki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bölgeden gelen son dakika haberlerine göre, Türk savaş uçakları Afrin'de terör hedeflerini vuruyor!

A+A-

Erzurum Güncel- Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin bölgesindeki unsurlarına saldırı amacıyla sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK tarafından hudutlarda, bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" devam ediyor.

Afrin'de yakalandılar! Teröristlerin akıbeti belli oldu

Şeyh Horoz bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına saldırı amacıyla dün gece sızma girişiminde bulunan PKK/PYD/YPG terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 8 terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan Türk jetlerinin terör mevzilerini vurması, televizyonların canlı yayınında ekrana geldi.

ABD'de olay PYD itirafı: Bunu hiçbir Türk'e anlatamazsınız!

Harekat, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik ilgili kararlarıyla BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde terör hedeflerini vurmaya dönük, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra ediliyor.

EN AZ 260 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı Suriye'nin Afrin bölgesinde Cumartesi başlayan sınır ötesi harekatta en az 260 PKK, YPG ve İŞİD mensubu teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Dün gece yapılan açıklamada askeri harekatın icrasında sadece barınak, mevzii ve silahların hedef alındığı ve sivillerin zarar görmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiği ifade edilerek, "Şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 260 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir" denildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.