1. HABERLER

  2. EGE

  3. Türkiye genelinde sandıklar kapandı!
Türkiye genelinde sandıklar kapandı!

Türkiye genelinde sandıklar kapandı!

Türkiye, bugün sandık başına giderek yerel yönetimde yer alacak büyükşehir, il belediye başkanlarını, il meclis üyelerini ve mahalle muhtarlarını belirledi. 81 ilde oy verme işlemi az önce sona erdi.

A+A-

Erzurum Güncel- YSK'nın kararına göre 32 ilimizde oy verme işlemi 7'de başlamış 16'da sone ermişti. Kalan diğer illerimizde ise oy verme işlemi 08.00 itibari ile başlamıştı. Saat 17.00'de bu illerde de oy verme işlemleri sona erdi.

TÜRKİYE NEFESİNİ TUTTU

Sonuçları merakla beklenen yerel seçim sonuçları her zaman olduğu gibi yine anlık ilk olarak gunes.com'da olacak.

16'DA SANDIKLAR KAPANMIŞTI

Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 16.00 itibari ile sona ermişti.

ÖNCE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SAYILACAK

Seçimde büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler, oylarını kullanmış olsa bile oy vermenin bitim saatinden önce sandıklar kesinlikle açılamayacak. YSK tarafından yayın yasağı kaldırılmadan sonuçlar açıklanamayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.