1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Türkiye’nin en ünlü bekçisi
Türkiye’nin en ünlü bekçisi

Türkiye’nin en ünlü bekçisi

‘Seksenler’ dizisinde 8 yıldır 'Bekçi Bekir' rolünü üstlenen tiyatrocu Hacı Ali Konul HaftaSonu'na konuştu

A+A-

Erzurum Güncel- Seksenler dizisindeki Bekçi Bekir karakteri doğaçlama ortaya çıktı. Bekçi Bekir'e bir ruh kattım. Erzurumluyum ve ‘Bekçi Bekir'i de Erzurum şivesi ile konuşuyorum. Bu ruh, şive ve tavır beğeni topladı. Bu rol de bana tesadüfen geldi. Bir gün Kadıköy'de bir arkadaşımla karşılaştım, “Seksenler diye bir proje başlıyor, sadece bekçi rolü kalmış, kimseyi bulamıyorlar” dedi. Bıyıkları şekillendirip gittim. Ertesi gün başladık. “Bekçi Bekir” Anadolu'yu temsil ediyor.  Seyirci de benimsedi, dışarıda sarılıyor, öpüyorlar.

MÜJDAT GEZEN'İN TALEBESİ

İstanbul'da Müjdat Gezen Sanat Merkezi ile Levent Kırca Tiyatrosu'nda oyunculuk eğitimi aldım. Bugüne kadar birçok tiyatro oyunu ile 20'ye yakın film ve dizide rol aldım. Şimdi en büyük hayalimi hayata geçirmeye hazırlanıyorum. Erzurum'da kışın karlar içinde çekilecek ve uluslararası bir yapım olacak bir film hedefliyoruz. “Hekat Kar Kapanı” ismini taşıyacak ve bu yapımda insanların kara kışta verdikleri yaşam mücadelesini aktaracağız.  Bu yaşam öyküleri de ‘Hekat' dediğimiz hikaye anlatıcıları tarafından dile gelecek.

HACI ALİ KONUK KİMDİR?

Erzurum'da 1 Mayıs 1969'da doğan Hacı Ali Konuk, lise eğitiminden sonra diş doktoru olmak istedi. Dişçilik Fakültesi'ne gitti. Ancak bir süre sonra ayrılıp İlahiyat Fakültesi'nde eğitimine devam etti. İlahiyatı da bitiremedi. Tiyatroya gönül verdi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde  eğitim aldı. Sanatçı Levent Kırca'nın açtığı bir yarışmaya da katılıp kazandı. “Çiçek Taksi, Arka Sokaklar, Hayat Bilgisi, Çocuklar Duymasın'' adlı dizilerde rol aldı. Organik Aşk, Merdiven Baba gibi sinema filmlerinde oynadı. 2012'den bu yana da yönetmenliğini Birol Güven'in yaptığı “Seksenler” dizisinde Bekçi Bekir karakterini canlandırıyor.

Sözcü

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.