1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Tutuklu eski hakimden FETÖ ile mücadele edenlere beddua
Tutuklu eski hakimden FETÖ ile mücadele edenlere beddua

Tutuklu eski hakimden FETÖ ile mücadele edenlere beddua

ADANA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yargı ayağına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski hakim Fatih Kılınç (40) hakkındaki soruşturma tamamlandı.

A+A-

Erzurum Güncel- 'ByLock' kullandığı iddia edilen Kılınç'ın, örgütün 'üniversite İmamı' ile yaptığı görüşmelerde, FETÖ ile mücadele edenlere beddua ettiği belirlendi.

FETÖ/PDY'nin darbe girişiminden sonra Adana Adliyesi'nde sulh ceza hakimi görevindeyken, örgüt üyelerinin gizli iletişim programını kullandığının tespit edilmesi üzerine meslekten ihraç edilip tutuklanan eski hakim Fatih Kılınç hakkındaki soruşturma tamamlandı. 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Yapılan araştırmada telefonunda örgüt üyelerinin kullandığı şifreli 'ByLock' programını aktif olarak kullandığının saptandığı belirtilen iddianamede, eski hakim Kılınç'ın 'ByLock'ta görüştüğü kişilerden birinin örgütün Çukurova Üniversitesi imamı olduğu belirtilen ve halen firari olan gıda mühendisi R.A. olduğu anlaşıldı. Kılınç'a ait 'ByLock' tespit ve değerlendirme tutanağında yer alan bazı yazışmalara yer verilen iddianamede, örgüt üyelerinin, FETÖ ile mücadele edenlere beddua ettikleri ortaya çıktı. R.A.'nın, Kılınç'a yazdığı mesajda, FETÖ ile mücadele edenleri kastederek "Allah Ali Yeldanları, Mustafa Celenkleri, Murat Sertar Toprakları, Ziya Koçları, Serdar Coşkunları, İrfan Fidanları ve onlar gibi hizmete saldıranları şu mübarek gece hürmetine ne olursun fırsat verme" dediği belirlendi.

'RAKI FESTİVALİ'NDEKİ SALDIRIYLA İLGİLİ BELGE SORMUŞ
Öte yandan FETÖ'nün, 2015'te düzenlenen Adana 'Rakı Festivali'nde gerçekleşen silahlı ve satırlı saldırıyla ilgili de bilgi alışverişinde bulundukları 'ByLock' yazışmalarından çıktı. Festival baskınından 3 gün sonra, 16 Aralık 2015'te FETÖ imamı R.A. ile eski hakim Kılınç ile yaptığı 'ByLock' yazışmalarına yansıyan görüşmeler iddianamede şu şekilde yer aldı:

R.A.: Alkol festivalinde silahlı saldırının akıbeti ne oldu biliyor musunuz?

Hakim Fatih Kılınç: Murat hepsini bıraktı. Mehmet Ali bey birisi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama çıkartacak.

R.A.: Savcı kimdi abi

R.A.: Bununla alakalı bir belgeye ulaşmamız mümkün mü?

Fatih Kılınç: Nasıl bir belge abi?

ESKİ HAKİM BYLOCK'U İNKAR ETTİ
Tutuklu Fatih Kılınç ise, tutuklandığında yaptığı savunmasında telefonunda Bylock'un nasıl çıktığını bilmediğini belirterek, "ByLock'un nasıl kullanıldığını da bilmiyorum, kesinlikle kullanmadım, indirmedim, hangi tarihte ne zaman indirildiği konusunda bilgim de yoktur. Bir yıl önce telefonumu değiştirdim, zira o zamanda kullanmakta olduğum ByLock tespit edilen telefonumda kullanıyordum. Bu telefonumda sıkıntılar oldu, telefonumu internet üzerinden almıştım, telefonumda sıkıntılar çıkınca ve kırıldığı için değiştirdim, ByLock tespit edilen hattımda kullanmaktan vazgeçtim" dedi.

Sanık eski hakim Kılınç önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.