1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Uğur Işılak liste dışı mı kalıyor
Uğur Işılak liste dışı mı kalıyor

Uğur Işılak liste dışı mı kalıyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Uğur Işılak'ın 1 Kasım seçimleri için Erdoğan'dan veto yediği iddia edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Milletvekili aday listelerini yarın teslim etmesi beklenen AK Parti kulislerinde özellikle 'bazı isimler'in listede yer alıp almayacağı tartışılıyor. 7 Haziran seçimlerinde Meclis'e giren ve AK Parti'ye ahzırladığı seçim şarkılarıyla dikkat çeken Uğur Işılak'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan veto yediği için listelerde yer almayacağı iddia edildi.

Sözcü'nün ilgili haberind eyer alan iddiaya göre, AK Parti'den milletvekili seçilen Uğur Işılak’ın ise listeye girmemesinin sürpriz olmayacağı konuşuluyor. Işılak, milletvekilliği görevinden evvel 'Meclis'e uyumaya gitmiyorum' demesi, Meclis'e girmesinin ardından katıldığı ilk oturumda uyuyakalması üzerine sosyal medyada hem ti'ye alınmış, hem de çok sert eleştirilmişti.

'ERDOĞAN IŞILAK'IN ADAYLIĞINA SICAK BAKMIYOR' İDDİASI

Işılak’ın milletvekili olmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıcak bakmadığı iddiasının yer aldığı habere göre, Erdoğan'ın 7 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti yönetimine “Işılak’ı listeye koymayın” uyarısında bulunduğu, fakat buna rağmen Işılak listeye girdiği ve vekil seçildiği ileri sürüldü.

ugur-isilak-uyudu-meclis.jpg

"UYUYAKALMASI"YLA SOSYAL MEDYADA TOPA TUTULMUŞTU 

25. Dönem TBMM çalışma yapamayınca Işılak’ın vekillik performansı ölçülemedi. Ancak bir gazeteye verdiği “Meclis’e uyumaya gitmiyorum” sözü pahalı mal oldu. Tezkere için toplanan Genel Kurul’da gündüz saatlerinde uyuyan Işılak, bu duruma bozuldu. Kendi hatasını düzeltmek için yaptığı “Vatanseverin uykusu, hainin uyanıklığından evladır” mesajı AKP’lilerin bile tepkisine neden oldu.

TATLISES'İN 'MUAMMA'YA DöNüŞEN ADAYLIĞI

Haberde yer alan bir başka çarpıcı iddia ise, üçüncü kez AK Parti’de şansını arayan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in liste dışı kalması ihtimali oldu.

ibrahim-tatlises2.jpg

2007 seçimlerinde Genç Parti’den aday olan Tatlıses, 2011 ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP’ye adaylık başvurusu yapmıştı. İki başvurusu da olumsuz neticelenen Tatlıses, 1 Kasım seçimleri için 3. defa AK Parti’nin kapısını çaldı. Sözcü’nün iddiasına göre Tatlıses, listede yer almayacak.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.