1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Ulaşıma Kar ve Tipi Engeli
Ulaşıma Kar ve Tipi Engeli

Ulaşıma Kar ve Tipi Engeli

Erzincan'da ulaşıma kar ve tipi engeliErzincan'da akşam saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı Erzurum- Erzincan-Sivas karayolunda ulaşımın aksamasına neden oldu. Yol açım çalışmaları devam ediyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzincan'da akşam saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı Erzincan- Sivas karayolunda ulaşımın aksamasına neden oldu.

Erzincan-Sivas ve Erzincan- Erzurum karayolunda akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren yoğun karyağışı ve tipi, her iki karayolunda da ulaşımı olumsuz etkiledi. Erzincan-Sivas karayolunun 40'ncı kilometresinde Sakaltutan Geçidi'nde, kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle ağır tonajlı araçlar, ilerlemekte güçlük çekti. Onlarca araç dinlenme tesislerine sığındı. Etkisini gittikçe arttıran yağış, beraberinde tipi ve buzlanmaya neden olurken, kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler araçlarını kontrol etmekte zorlandı. Karayolları ekipleri yolu açmak için seferber olurken, Sakaltutan bölgesinde kar kalınlığı 10 santimetreye kadar çıktı. Sürücüler, kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını, havanın düzelmesini bekleyeceklerini söylediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.