1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Uluslararası Göç Filmleri Festivali başlıyor
Uluslararası Göç Filmleri Festivali başlıyor

Uluslararası Göç Filmleri Festivali başlıyor

Dünyanın en büyük ve geniş kapsamlı TEMATİK film festivali.14-21 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak

A+A-

Erzurum Güncel- Dünyanın en geniş katılımlı ve kapsamlı tematik film festivali olarak yola çıkan “Uluslararası Göç Filmleri Festivali” için geri sayım başladı. Milyonlarca göçmene kucak açan Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek festival, 14-21 Haziran tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek.

50’dan fazla filmin gösterileceği festival; yerli ve yabancı yüzlerce sinemacı, basın mensubu, sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar ve akademisyenleri ağırlayacak.

‘’Uluslararası Göç Filmleri Festivali’’ herkesi, insanlığın ortak kaderi göçün medeniyete katkılarını, toplumlar arasındaki kültürel etkilerini ve adaptasyon süreçlerini yeniden anlamaya davet edecek.

fmurrayabraham-600x463.jpg

Herkese merhaba!

Size buradan seslenmek büyük zevk. Uluslararası Göç Filmleri Festivali’nin Onursal Başkanı olmaktan mutluluk duyuyorum.
Osmanlı Suriye’sinden ABD’ye göç eden bir adamın oğlu olarak göçle ilgili konuları hem anlıyorum hem de kendimi özdeşleştiriyorum. Türkiye, dünyada en yüksek sayıda göçmene ev sahipliği yapan bir ülke. Ülkede Suriye’den gelen 3,6 milyon göçmenin yanı sıra başka ülkelerden gelen pek çok sığınmacı da bulunuyor. Bu festival göç deneyimine değinen filmleri ön plana çıkarıyor. Aynı zamanda yapımcılığı göçmenler tarafından üstlenilmiş, yönetilmiş, yazılmış ve oynanmış filmlere de yer veriyor. Festival süresince bu filmlerden bazılarını tanıyacağız ve deneyimli isimlerin ustalık sınıflarına ve söyleşilere katılma fırsatı bulacağız.
Film gösterimlerinde görüşmek üzere… Çok teşekkür ederim.
Bu, benim için çok önemli. Teşekkür ederim.

F. Murray Abraham
FESTİVAL ONURSAL BAŞKANI

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.