1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ümit Kocasakal’ın CHP Genel Başkanlığı adaylığı kesinleşti
Ümit Kocasakal’ın CHP Genel Başkanlığı adaylığı kesinleşti

Ümit Kocasakal’ın CHP Genel Başkanlığı adaylığı kesinleşti

Ümit Kocasakal'ın yarın düzenleyeceği basın toplantısında CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklaması kesinleşti.

A+A-

Erzurum Güncel- Ümit Kocasakal'ın yarın düzenleyeceği basın toplantısında CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklaması kesinleşti. Kocasakal cehpesinden gelen davet mektubunda " "Prof. Dr. Ümit Kocasakal gündem değerlendirmesi yapacak ve CHP Genel Başkanlığı’na genel başkan adaylığını açıklayacak" denildi. Dün tarihi belli olan basın toplantısı için Kocasakal'ın gündem değerlendirmesi yapacağı bildirilmiş adaylığını açıklayacağı iddiası da ortaya atılmıştı.

CHP'nin 3-4 Şubat günü yapılacak 36. Olağan kurultayında Genel Başkanlık için İstanbul Barosu eski Başkanı Prof. Ümit Kocasakal’ın adı geçiyordu. Kocasakal’ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısında, Genel Başkan adayı olarak çıkması kesinleşti.

 

Yarın İstanbul’da basın toplayıntısı düzenleyecke olan Kocasakal’ın en az 125 delegenin imzası ile aday gösterilmesi gerekiyor. Kocasakal adına gelen basın davetinde “Prof. Dr. Ümit Kocasakal gündem değerlendirmesi yapacak ve CHP Genel Başkanlığı'na Genel Başkan Adaylığını açıklayacak” denildi.

CHP'de Genel Başkan adayı olabilmek için toplam delegenin yüzde 10'unun imzası gerekiyor. Ümit Kocasakal'ın 125 civarında olan bu imzayı toplayabileceği ve parti içinde belli bir destek görebileceği vurgulanıyor. Ancak Kocasakal’ın Kılıçdaroğlu karşısında ipi göğüslemesinin ise zor olduğu da belirtiliyor.

 

İLGİLİ HABERÜmit Kocasakal kimdir? Ümit Kocasakal CHP genel başkanlığına aday mı olacak?Ümit Kocasakal kimdir? Ümit Kocasakal CHP genel başkanlığına aday mı olacak?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.