1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Umke Gönüllüleri Başarılı Tatbikatla Göz Doldurdu
Umke Gönüllüleri Başarılı Tatbikatla Göz Doldurdu

Umke Gönüllüleri Başarılı Tatbikatla Göz Doldurdu

UMKE gönüllüleri başarılı tatbikatla göz doldurduERZURUM - Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ile Başbakanlık Afet Acil Durum Erzurum İl Müdürlüğü personeli başarılı tatbikatla nefesleri kesti.

A+A-

Erzurum Güncel-  Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ile Başbakanlık Afet Acil Durum Erzurum İl Müdürlüğü personeli başarılı tatbikatla nefesleri kesti. 


Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimliği tarafından düzenlenen beş günlük UMKE eğitimi, AFAD İl Müdürlüğü'nde enkaz alanında yapılan başarılı tatbikatla sona erdi. İlk iki günü 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde yapılan teorik eğitimin, son üç günü arazide kamp ve tatbikatlar şeklinde devam etti. Planlanan eğitime çoğunluğu 112 Acil personeli olan 1'i doktor 28 sağlık gönüllüsü katıldı.
Zorlu şartlara rağmen görevlerini başarıyla yaptılar.
Eğitim boyunca gönüllü UMKE adaylarına afet ve afet ortamında stres altında çalışma, ekip olma ve farklı ekiplerle koordinasyonlu çalışma, temel ve ileri yaşam desteği, triaj çalışmaları, sıcak alanda enkaz altında çalışma, yaralı kurtarma, kampçılık ve zor şartlarda yaşamı idame ettirme eğitimleri verildi. Beş gün süren eğitimi başarıyla tamamlayan yeni UMKE personellerine sertifika verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.