1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Umke'nin Eğitimleri Sona Erdi
Umke'nin Eğitimleri Sona Erdi

Umke'nin Eğitimleri Sona Erdi

Doğu Karadeniz illeri Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Temel Eğitimi Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağında yapıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Doğu Karadeniz illeri Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Temel Eğitimi Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağında yapıldı. Toplam 3 gün süren eğitime 4 ilden gelen 33 gönüllü UMKE personeli ve Erzurum'dan gelen AFAD'a bağlı 4 eğitmen katıldı.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğünün koordinatörlüğünde 16-18 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara medikal çanta kullanımı, hasta sabitleme ve taşıma teknikleri, UMKE mukavemet fizik kondisyon faaliyetleri, alanda diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyon, doğada yön bulma, vücut ısısının düşmesi vakasına tıbbi müdahale konularında eğitim verilerek uygulamalar gerçekleştirildi.

Eğitimin son gününde katılımcılarla beraber olan Sağlık Hizmetleri Başkanı Nadim Ülker, "Gönüllü UMKE ekipleri belirlenen eğitim ve faaliyet programına göre yıl içerisinde çeşitli zamanlarda eğitimlere ve tatbikatlara katılarak, gerektiğinde olağandışı olaylara müdahale etmek için kendilerini her zaman hazır tutmaktadır. Afet veya olağandışı durumlarda aldıkları özel eğitim ve donanımla, kazazedelere olay yerinde, en kısa sürede imkan ve kabiliyetlerini kullanarak uygun yöntemlerle medikal müdahale etmek ve kurtarmak amacıyla oluşturulan bu ekipler teorik olarak öğrendiklerini pratikte uygulayabilmek için Zigana Dağı'nın zor doğa koşullarına meydan okuyorlar" dedi.

Öğlene kadar yapılan teorik eğitimlerin ardından katılımcıların doğaya çıkarak öğrendiklerini pratikte gerçekleştirmeye çalıştıklarını kaydeden Ülker, "2100 rakımlı Zigana Dağı'nın iklimi ve zor doğa koşulları göz önüne alındığında katılımcılara mükemmel bir eğitim imkanı sunarken aynı zamanda katılımcıların limitlerini de sonuna kadar zorlamaktadır. Bu durum eğitimin kalitesini attırmakta ve kalıcı olmasını sağlamaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor başarılarınızın devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Katılımcılara belgeleri Sağlık Hizmetleri Başkanı Nadim Ülker, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Volkan Ak ve Personel ve Destek Hizmetleri Birim Sorumlusu Hami Özçubukçu tarafından takdim edildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.