1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Uyuşturucuya keskin tırpan
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Uyuşturucuya keskin tırpan

A+A-

Uyuşturucu ile mücadelede 7/24 esasına göre çalışan Erzurum Emniyeti, kurduğu 0552 155 00 25 numaralı ihbar hattıyla en büyük desteği vatandaştan alıyor.

 

 Erzurum'da bu yıl içinde 130 uyuşturucu satıcısı yakalanıp tutuklandı, piyasa değeri onlarca milyon lirayı bulan yüzlerce kilo uyuşturucu imha edildi.

 

Gençliğimizi mahvetmek isteyen küresel güçler ve onların taşeronu terör örgütleri, zehir tacirleri eliyle Türkiye üzerine oyun üstüne oyun kurguluyorlar!

Çok şükür ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu büyük tuzağın farkına vararak, süratle gerekli tedbirleri aldı, almaya da devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi Erzurum'da da narkotik polisi zehir satıcılarına göz açtırmıyor.

Narkotik şube ekipleri, başta "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcıları olmak üzere, son beş ayda 80 kişiyi yakalayarak adalete teslim etti, milyonlar lira değerindeki uyuşturucuyu da gençlere ulaşamadan imha etti. Edinilen bilgiye göre, bu yıl içinde toplam 130 tehir taciri suçüstü yapılarak tutuklandı.

Şehrin bazı semtlerindeki metruk yapıları kendilerine mesken edinen uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları, vatandaşın duyarlı tavrı ve polisin titiz çalışması sonucu kısa sürede etkisiz hale getiriliyor. Yetkililer, uyuşturucunun Erzurum'a büyük oranda İran üzerinden sokulduğunu söylüyor.

Sıkı denetimler sayesinde, son bir yılda kokain ve eroin türü uyuşturucu naklinin yüzde seksen oranında gerilediğini ifade eden yetkililer, bu kez de Suriye ve Irak üzerinden esrar, bonzai ve metamfetamin türü daha ucuz, ancak öldürücü etkisi yüksek olan uyuşturucu çeşitlerinin piyasaya sokulmaya çalışıldığını bildirdiler.

Erzurum özelinde zehir tacirlerine yönelik amansız bir mücadele yürüten Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle gençlerin uyuşturucu batağına saplanmaması için, vatandaşla da sıkı bir işbirliği yapıyor. İşte bu kapsamda kurulan 0552 155 00 25 numaralı narko mobil ihbar hattı sayesinde, zehir tetikçileri daha çabuk yakalanıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.